Košarkaši Partizana su poraženi u osmom kolu Evrokupa na gostovanju Lokomotivi Kubanj rezultatom 10:94.

PROČITAJTE JOŠ

U redovima Partizana su briljirali Glas sa 20 poena i Ledej sa 19 i četiri skoka. Svocifreni su bili i Avramović sa 15. Panter sa 14 i Zagorac sa 11 poena. Najbolji igrač utakmice je bio Erik Mekalum sa 33 poena, pet skokova i indeksom 37. Dvocifreni su bili Kid sa 16, Kuk sa 15, Motli a 11 poena i sedam skokova i Tompson sa 10.

Lokomotiva je prelomila meč sa 16 pogođenih trojki, a PArtizanu nije pomoglo ni isključenje Morlija, najboljeg igrača evrokupa ove sezone koji je vezao tehničku i namernu ličnu grešku.

Veliku borbu smo videli od starta meča.

Posle realizovanih pet napada i dve trojke Partizana, Lokomotiva prva pravi seriju i dolazi do osam poena prednosti.

Mekolum je bio nerešiva enigma za crno-bele, ali to nije dugo trajalo.

Ledej je polako preuzimao kontrolu, a odlični su bili Madar i Smailagić.

Zek Ledej: KK Partizan

Malo po malo i crno-beli sus uspeli da se vrate u meč, a do kraja prve deonice smo videli i preokret.

Partizan je u drugu četvrtinu ušao sa poenom prednosti, a brzo je došao i do maksimalnih šest,

Ledej je briljirao na oba kraja parketa, Zagorac ga je pratio u stopu, ali nisu uspeli da donesu veću prednost.

To je Lokomotiva iskoristila i preko sjajnog Motlija uspela da dođe do izjednačenja, a zatim u finišu prve četvrtine i do preokreta i da ipak do poluvremena stekne tri poena prednosti.

I u nastavku smo videli neizvestan meč.

Vodila se velika bitka tokom trreće četvrtine tokom koje su crno-beli bili konstantno u egalu. Pogađali su Ledej, Glas i Avramović, ali odbrana nije imala rešenja za Mekoluma i Stentona Kida.

U poslednju deonicu je domači tim ušao sa pet poena prednosti.

Tu razliku su održavali tokom većeg dela četvrte četvrtine, a crno-beli u nekoliko navrata promašivali otvorene šuteve i pravili greške za potpuni egal i povratak u meč.

Konačno, u poslednja dva minuta, potpuno staje napad Partizana  a Mekolum i Kid trojakam prave ključnih 11 poena prednosti kojim su i definitvno prelomili meč.

Do kraja je Partizan uspeo samo da smanji prednost zbog eventualnog kruga u budućnosti.

Crno-beli sada imaju 6:2, a isti skor posle ove pobede ima i Lokomotiva.

U Evrokupu sledi pauza do šestog janua, kada ekipa Željka Obradovića dočekuje Trento.

Grupa A

sreda

Lokomotiva Kubanj – Partizan 101:94

18.00 Turk Telekom – Lietkabelis

20.00 Trento – Hamburg

20.00 Slask – Huventud

Standings provided by SofaScore LiveScore

Lokomotiva – Partizan 101:94

Dvorana: Krasnodar.  Gledalaca: 1165 Sudije: Luiđi Lamonika, Saulius Rakus, Are Haliko

Lokomotiva: Vitington 6, Mekalum 33, Kuk 15, Motli 11, Kid 16, Ilnicki 3, Tomson 10, Vilijams 6, Martijuk 1, Paunić, Vedišev, Emčenko

Partizan: Panter 14, Ledej 19, Zagorac 11, Avramović 15, Koprivica 2, Dangubić 2, Smailagić 8, Miletić, Mur 1, Glas 20, Madar 2.

 

Sve detalje ste mogli da pratite uživo na Nova.rs

40′ KRAAAJ. Nije uspeo Partizan – 101:94

Pogodio je Ledej za dva, aposle odbrane i Panter sa bacanja. Mogli su crno-beli da posle dobre odbrane dodatno smanje prednost, ali je usledio faul i bacanja za  Mekaluma koji je ubacio oba.

39′ Sve gora situcija za Partizan – 96:88

Sve gora situacija. Trojka Kida za velikih osam razlike, pa promašaj Avramovića. Usledio je tajm-aut pa trojka Stentona Kida i sve je rešeno. Obradović je zatražio tajm-aut kako bi se povelo računa o razlici.

38′ Partizan u sve lošijoj situaciji – 91:86

Lokomotiva je posentirala sa bacanja, a onda je usledio sjajan prodro Dangubia, Mešutim, Kuk pogaša trojku za Lokomotivu. Avramovič je odgovorio posle sjajne akcije sa dva poena. Mekalum lukavo uspeva da iznudi faul i sa bacanja postigne dva poena.  PAnter j onda promašio šut i Partizan je u velikom problemu.

36′ Partizan nikako da prelomi – 84:79

Pogodio je trojku Panter uz faul, a posle promašenog bacanja je imao šansu Glas za novu trojku. Partizan je ipak odbranio sledeći napad, a Avramovi u kontri smanjio na dva poena zaostatka. Crno-beli posle toga prave nesmotren faul nad Mekalumom u šutu za tri poena. Amerikanac je pogodio sva tri. Ledej je majstorski asistirao za Glasa koji je neometan zakucao. Dangubić nije odbranio napad Vitingtona i Lokomotiva je opet na pet poena prednosti.

34′ Partizan na ivici a ispusti utakmicu – 79:72

Trojka Kuka je srećom poništena trojkom Zagorca, a posle dobre odbrane je Panter u kontri iznudio faul i pogodio dva bacanja. Onda je Mekalum pogodio nerealnu trojku, a Zagorac imao težak promašaj.

32′ Partizan mogao skroz da se vrati – 73:67

Lokomotiva je pose faula pogodila samo jedno bacanje. Panter je saćuvao gotovo izguljenu loptu i pogodio sa poludistance. Cno-beli su se odmah i odbranili, ali Smailagić nije uspeo da dođe do peona.

31′ Loš početak Partizana – 72:65

Lepim poenima je Vilijams otvorio četvrtinu, a onda je i Madar izgubio loptu. Usledio je tajm-aut Partizana.

30′ Pojavio se Panter – 70:65

Počeo je Partizan da greši peviše, pa je Lokomotiva krenula da povećava prednost. Ipak, Panter je uspeo da pogodi trojku posle sjajne asistencije Zagorca, pa su crno-beli ostali u igri.

28′ Promašaji Partizana, Lokomotiva se odlepila – 67:62

Partizan je propustio nekoliko prilika da izjednači ili povede, a to je kaznio trojkom Stenton Kid. Lokomotiva se odlepila na pet poena prednosti.

27′ Odbrane dominiraju na obe strane – 64:62

Sve teže se postižu poeni na obe strane, Partizan je tek ofnzivnim skokom Smailagića uspeo da poentira.

25′ Partizan se ne predaje, Glas briljira – 60:60

Koprivica je ofanzivnim skokom doneo preokret, ali Mekalum ponovo pogađa u serijam. Posle njegove trojke i lošeg napada Partizana, Lokomotiva je zakucavanjem došla do četiri poena prednosti. Posle dobre odbrane, Glas je trojkom vratio egal. Mekalum je sa dva poena povećao na tri, ali je maestralni Glas postigao drugu trojku u nizu.

23′ Kakva borba u nastavku – 53:52

Pogodila je Lokomotiva i drugu trojku, ali je stigao odgovor Zagorca, Posle samo jednog pogođenog bacanja fdomaćih, avramović je novim prodorom smanjio na poen zaostatka.

21′ Isključen najbolji igrač Lokomotive – 48:45

Odlično je Partizan tvorio durgo poluvreme. Ledej je iznudio nameran faul koji je napravio Motli. On je zbog tehničke i namerne isključen iz igre, a Ledej je pogodio jedno bacanje. Nakon ubacivanja lopte sa strane avramović je pogodio za dva poena. Mekalum j eodgovrio trojkom.

20′ Greške Partizana, Lokomotiva vodi na poluvremenu – 45:42

Smailagić je ovoga puta promašio posle tajm-auta, ali je stao i Motli koji je promašio trojku. Panter je uzvratio istom merom i jasno je da je daleko od forme. Do kraja poluvremena je Mekalum uz zvuk sirene uspeo da pogodi za tri poena prednosti.

18′ Žestoka borba na terenu – 40:42

Odmah je Smailagić poentirao posle tajm-auta, ali je Lokomotiva a bacanja uspela da smanji razliku. Posle greške crno-belih Motli je nastavio sa sjajnom igrom i smanjio razliku na dva poena. Ponovo je usledila tehnička za Lokomotivu, a ovoga puta je Mur pogodio. Posle prelepe asistencije Glasa, Smailagić je žestoko zakucao. Međutim, Motli je nastavio seriju, a ovog puta je usledila trojka. Posle trojke Kida, Lokomotiva je povela, a Obradović zatražio tajm-aut.

16′ Obradović ljut zbog grešaka, Partizan vodi 33:37

Mur je promašio bacanje za tehničku, ali je usledila trojka Glasa. Međutim posle dve greške usledila su dv laka poena Lokomotiva pa je Obradović tražio tajm-aut.

15′ Crno-beli melju u odbrani – 31:34

Posle sjajne odbrane Ledeja, Zagorac je majstorskim rolingom pogodio uz dodatno bacanje kojim je doneo novi preokret za crno-bele. Smailagić je uspeo da isčupa loptu a njegovu bobenost je poenima nagradio Ledej. Posle promašaja Smailagića, Partizan je uspeo ponovo da se odbrani.

13′ Preokret Lokomotive na krilima Morlija – 31:29

Evo ga i Panter. Sjajan pogodak iz okreta sa poludistance, ali je Erik Mekolum ubacio novu trojku. Usledili su poeni Avramovića sa bacanje i Motlija na drugoj strani. Nakon što je Ledej izgubio loptu. Motli donosi preokret poenima posle ofanzivnog skoka.

11′ Sjajni Zagorac na startu druge deonice – 24:25

Sjajno je Partizan krenuo u drugu deonicu poenima Zagorca, a Viljams je uzvratio u sledećm napadu. Prvi šut je uzeo i Panter, ali je promašio.

10′ Preokret Partizana, Ledej briljira – 22:23

Kakav potez Ledeja. Majstorski roling i pokušaj zakucavanja koji je prekinut faulom. Bio bi to najbolji potez sezone. Ledej je bio precizan sa bacanja. Usledila je konfuzija i serija grešaka na obe strane. Posle šest promašenih napada na obe strane, Ledej je izvukao ličnu grešku i sa linije slobodnih bacanja doneo preokret Partizanu. U poslednjih šest sekundi je Lokomotiva izgubila loptu, pa crno-beli imaju prednost.

8′ Velika bitka na terenu – 22:19

Presekao je Kvin Kuk seriju crno-belih poenima sa bacanja, a istom merom je u sledećoj akciji odgovorio Gregor Glas. Smailagić je odbranio odlično akciju Lokomotive, ali je zakazao skok pa su iz dodatnog pokušaja domai pogodili trojku. Smailagić je sa linije bacanja smanjio na minus 3.

7′ Majstorije Madara Partizan je ponovo u igri – 17:15

Odlično je Partizan reagovao posle tajm-auta kada je na asistenciju Madara trojku ubacio Ledej. Posle ukradene lopte Smailagića, Madar je pogodio zadva i vratio svoj tim u igru. Partizan je odbranio i sledeći napad Lokomotive, a to je Avramović iskoristio za nove poene, pa je trener domćih morao da zatraži tajm-aut.

5′ Mekalum nezaustavljiv, sve gora situacija za Partizan – 17:8

Nova trojka Mekaluma, ne mogu da ga brane crno-beli. Mogli su domaći i do dvocifrene prednosti posle promašaja Partizana, ali je Amerikanac konačno promašio.

4′ Lokomotiva pravi prednost – 14:8

Posle nepotrebnog faula crno-belih, Lokomotiva je dobila novu šansu i Tompson je pogodio trojku uz faul Koprivice koji već ima dve lične greške. Realizovano je i bacanje za pet poena prednosti. U sledećem napadu Partizana je Madar dobio blokadu na obruču, što je Mekalum kaznio trojkom za vliku prednost. Sjajni Glas je zakucavanjem održao Partizan u igri.

2′ Prekinuta utakmica u Kubanju – 7:6

Drugi napad i druga trojka za Partizan koju je pogodio Ledej, međutim odmah je Ilnicki odgovrio pa na početku gledamo napadačku košarku. Usledio je i prekid zbog problema sa zapisničkim stolom, a posle pauze je Glas promašio trojku.

1′ Pljušte poeni od starta – 4:3

Motli je već u prvom šutu pogodio za dva, ali je Glas momentalno odgovorio trojkom za preokret. Usledio je dobar skok domaćih i poeni Mekaluma.

Crno-beli se zagrevaju za veliki okršaj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar