Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Zenita rezultatom 80:76 u meču 18. kola Evrolige.

Nakon egala na početku meča tokom kog su Ostin Holins i Andrej Zubkov razmenili po tri poena, crveno-beli su zaigrali bolje i nošeni Holinsom i Nikolom Kalinićem stigli do 18:10.

PROČITAJTE JOŠ...

Ta serija Zvezde kao da je razbudila Bilija Berona, koji je pogodio trojku, nadovezao se Dmitri Kulagin, a kada su precizni bili i Sergej Karasev i Andrej Zubkov, razlika je otišla na 29:21.

No, početak druge četvrtine doneo je i novu seriju Zvezde nakon frenetične odbrane. Prvo su Holins i Nejt Volters pogodili po trojku, dok je Zenit u vođstvu čuvao Bili Beron trojkama i asistencijama.

Ipak, uspeli su crveno-beli da, nakon izuzetno požrtvovane igre kako u odbrani, tako i pod košem rivala, ponovo uhvate priključak, pa je Luka Mitrović veoma lepim prodorom smanjio na 38:37, potom je Holins pogodio za tri poena i doneo +2 Zvezdi, na šta je odgovorio Beron sa još dve trojke, te je Zenit na poluvremenu imao 44:42.

Utakmicu možete pratiti na kanalu Sport Klub uz SBB ili ukoliko još uvek niste korisnik SBB usluga – putem EON aplikacije uz EON pakete van SBB mreže koji su dostupni preko bilo kog interneta u Srbiji. EON sport paket dostupan je za 799 dinara, bez ugovorne obaveze u narednih 30 dana.

Uspeli su crveno-beli preko Kuzmića i Kalinića da serijom od 8-0 dođu do prednosti od šest poena (50:44), a kada je Nikola Ivanović ukrao loptu Kulaginu i položio za 54:46, činilo se da će crveno-beli slomiti rivala.

U tim momentima jedini raspoložen u Zenitu bio je Bili Beron, a ruski tim je ubacio samo šest poena.

Pred početak završnih deset minuta, Zvezda je imala sedam poena viška (57:50), ali je Zenit trojkama Berona i Džordana Mikija držao priključak. No, crveno-beli su uspevali da ostanu na osam poena prednosti (61:53), ali su u završnici stali. Koner Frenkamp je vezao četiri poena i primakao goste, nadovezao se Aleks Pojtres košem iz reketa uz faul za 65:63.

Imala je Zvezda veliku priliku da u samoj završnici dođe do pobede, pošto je Mitrović fauliran grubo od Pojtresa, pa je dosuđen nesportski faul, Zvezdin košarkaš je pogodio oba penala, ali je Volters promašio trojku, Džordan Lojd pogodio sa poludistance, a u poslednjem Zvezdinom napadu Kalinić i Volters nisu bili precizni za tri, pa je meč otišao u produžetak.

Tamo, Zenit je odigrao znatno bolje, pre svega nošen Lojdom, koji je pogodio sa poludistance dva puta, bio precizan sa penala, te su Rusi uspeli da se osvete Zvezdi za poraz u Rusiji i naprave veliki korak ka doigravanju.

Crveno-belima je ovo bio 11. poraz, pa sa skorom 7-11 zauzimaju trenutno 13. mesto na tabeli. Zvezdi predstoji izuzetno nezgodan period, pošto su u situaciji da više ne zavisi sve od njih, s obzirom na to da imaju dve pobede manje uz slabiji međusobni skor od Anadolu Efesa koji zauzima poslednje, osmo mesto koje vodi u doigravanje.

Zvezdu je predvodio Nejt Volters sa 21 poenom, Ostin Holins je imao 15, dok je Nikola Kalinić ubacio 13 a Luka Mitrović jedan manje. Kod Zenita, Beron je ubacio 25, Džordan Miki 13, a Džordan Lojd osam, sve u završnici meča i produžetku.

Crvena zvezda – Zenit Sankt Petesburg 76:80 (21:29, 21:15, 15:6, 12:19, 7:11)

Dvorana: Aleksandar Nikolić Sudije: Olegs Latisevs, Pjotr Patusijak, Robert Viklicki

Crvena zvezda: Gušić, Lazarević, Volters, Mitrović, Lazić, Kalinić, Holins, Simonović, Ivanović, Marković, Vajt, Kuzmić, Cirbes

Zenit: Karter, Lojd, Zakarov, Toptunov, Karasev, Volkin, Kulagin, Beron, Puškov, Karvanen, Kuzminskas, Zubkov, Pojtres, Ponitka, Frankamp, Miki, Napijer, Gudaitis

Evroliga, 18. kolo:

Monako – Makabi 82:76

Četvrtak:

Uniks – Efes 75:67

Crvena zvezda – Zenit 76:80

20.30 Baskonija – Barselona

Odloženo:

Asvel – Bajern

Fenerbahče – Real Madrid

Olimpijakos – CSKA

Armani – Alba

Panatinaikos – Žalgiris

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kraj!

Pobeda Zenita, 80:76.

44′ Lojd vodi Zenit ka pobedi – 74:77

Još jedan koš sa poludistance.

42′ Kalinićevo brutalno zakucavanje

Pobegao je nakon kontre, zakucao, Zvezda prišla na poen minusa.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

41′ Lojd pogodio za dva, Kalinić za tri – 72:73

Pogodili su Lojd i Miki za Zenit, sa druge strane Kalinić je bio precizan za tri poena, ali je promašio oba slobodna bacanja.

40′ Igraće se produžetak

Imala je Zvezda dve prilike da dođe do pobede. Prvo je Kalinić promašio trojku, Lazić uhvatio loptu u napadu, Volters došao do nje, ali je promašio šut za trijumf, pa će pobednika odlučiti dodatnih pet minuta.

39′ Nesportska Pojtresa, Mitrović pogodio – 69:69

Mitrović je dobio odličnu loptu, krenuo na polaganje kada ga je Pojtres povukao. Sudije su nekoliko minuta gledale snimak i došle do zaključka – prekršaj je bio nameran. Mitrović je pogodio oba penala, ali je Volters promašio trojku.

37′ Egal – 65:65

Frankamp je pogodio za dva, sledi neizvesna završnica.

35′ Beron nastavlja teror – 63:60

Odličan roling izveo je Mitrović, ali je promašio polaganje. Nije bio precizan ni Miki za tri poena. Beron je vratio Zenit na minus od tri poena.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

33′ Volters maestralan, Beron jedini drži Zenit – 61:53

Vezao je četiri poena plej Zvezde, sa druge strane jedini raspoložen u Zenitu je Beron, koji je ponovo pogodio trojku, a u narednom napadu bio je precizan i Miki.

Neverovatan podatak krije odgovor Zvezdinog vođstva

Kada je Karasev pogodio za dva poena u drugom minutu druge četvrtine, Zenit je stigao do svog 35. poena. U narednih 18 minuta – osam druge i deset treće četvrtine – Zvezda je rivala svela na samo 15 poena. Još jednom dokazano da crveno-beli igraju najbolju odbranu u Evroligi…

30′ Lojdov poklon Zvezdi, Volters odličan – 57:50

Bivši bek crveno-belih je nakon maestralnog prodora promašio čisto polaganje, sa druge strane Volters je „izmislio“ poene, pa crveno-beli vode nakon 30 minuta.

28′ Od Berona nema odbrane  – 54:49

Želeo je Beron da reši napad, uzeo je loptu, Ivanović odigrao savršenu odbranu ali je Amerikanac bio bolji – pogodio preko ruke sa sedam metara.

27′ Minijatura Luke Mitrovića, „krađa“ Ivanovića – 54:46

Fantastično je odigrao Mitrović, pogodio koš rivala posle rolinga. Nadovezao se Ivanović ukradenom loptom i polaganjem.

23′ Preokret crveno-belih, 50:46

Početak drugog dela pripao je crveno-belima, prvo je Kuzmić pogodio uz faul, poto mej Kalinić bio precizan za tri poena.

Zakucavanje Holinsa

Navijači pozdravili džudiste

Na poluvremenu su na teren izašli džudisti koji su 11. decembra postali vicešampioni Evrope.

20′ Lud poen Voltersa, Zvezda na -2 na poluvremenu – 42:44

Isticao je napad, Volters je nakon driblinga otišao u ćošak, šutirao preko dvojice igrača i nestvarno pogodio.

19′ Dve trojke Berona – 40:44

Zvezda je uspela da povede, ali je to bilo kratkog daha. Dve trojke je vezao Beron, pa Zenit ima ponovo četiri poena viška.

18′ Trojka Holinsa, Zvezda vodi – 40:38

Meč sezone Holinsa – treća trojka, ukupno 15 poena.

17′ Odličan potez Mitrovića – 37:38

Dobio je loptu, krenuo u prodor iskoristivši to što je Miki napravio već dva faula i fantastično poentirao.

15′ Vratila se Zvezda u igru – 35:38

Pogodio je prvo Volters za dva, nadovezao se asistencijom za Mitrovića. Sa druge strane Zubkov je bio precizan za tri poena, ali je prvo Kuzmić zakucao, a potom Ivanović uspeo Kulagina da natera da pogreši.

Koreografija navijača Zvezde

12′ Partija sezone Ostina Holinsa – 27:35

Nova trojka Zvezdinog beka, pogodio je i Volters. Ipak, Zenit čuva vođstvo pre svega odličnom igrom u organizaciji napada i velikom broju asistencija.

10′ Zenit na +8 – 21:29

Nova trojka u košu Zvezde, sa druge strane Kuzmić je promašio zakucavanje.

9′ Karasjov za tri, Zenit na +4 – 20:24

Pet poena vezali su igrači Zenita, preko Pojtresa i Karasjova, i stigli do prednosti od četiri poena.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starspot

8′ Zenit prišao na poen minusa – 20:19

Potentna je ekipa Zenita u napadu, stilgi su na samo jedan poen minusa.

7′ Trojka Berona – 18:13

Pogodio je bivši bek Zvezde za tri poena, pa je Radonjić zatražio minut odmora kako bi sprečio dalji razvitak serije.

Koreografija navijača Zvezde

Sa jedne strane tribina je zastava Srbije, sa druge Rusije.

6′ Kalinić i Holins – Zvezda ima osam poena viška – 18:10

Fanatično i fantastično igraju košarkaši Zvezde, pa je Kalinić pogodio trojku, nadovezao se Holins brutalnim zakucavanjem.

4′ Opšte ludilo na tribinama nakon poteza Holinsa i Voltersa – 13:7

Pogodio je Holins trojku nakon dotrčavanja, Pionir je eksplodirao, a buku je iskoristio Volters, ukrao loptu i pogodio uz faul. Ipak, nije bio precizan sa penala.

3′ Navijači poslušali Radonjića, Volters pogodio uz faul

Pozvao je Dejan Radonjić navijače da dođu u Pionir i podrže crveno-bele, što su zvezdaši poslušali i ispunili tribine do poslednjeg mesta. Crveno-beli su stigli do vođstva poenima Voltersa.

1′ Egal na početku – 5:5

Pogodio je Holins uz faul, nadovezao se i Volters flouterom. Sa druge strane, Pontika je pogodio za dva, Miki Džordan trojku.

Dobro došli na prenos meča 18. kola Evrolige između Crvene zvezde i Zenita na portalu Nova.rs!

BONUS VIDEO Atraktivno zakucavanje Nikole Kalinića protiv Bajerna

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare