Foto: Starsport

Crveno-beli grabe ka prvom mestu u ABA ligi

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Krku sa 76:56 u okviru 24. kola regionalne ABA lige u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je od početka nametnula svoj ritam, a Krka je odolevala samo u prvoj četvrtini.

Crveno-beli su odlično rasporedili svoje poene, pošto nijedan od igrača nije bio dvocifren.

Nejt Volters i Ognjen Kuzmić su imali po devet poena, dok su po osam upisali Lazarević, Ivanović i Vajt.

U redovima Krke bolji od ostalih bio je Rok Stipčević sa 17 poena i tri asistencije.

Zvezda je na ovaj način došla do 20. pobede u ABA ligi, a ima i dva poraza i nalazi se na vodećem mestu na tabeli.

Sa druge strane, Krka je poslednja sa skorom 4-18 i do kraja joj predstoji borba za opstanak.

Zvezda je sjajno otvorila meč sa poenima Lazarevića i trojkom Dobrića za 5:0.

Krka je uspela da se oporavi i poenima Škedelja povede sa 6:5, ali su crveno-beli imali brz odgovor.

Lazarević je bio uspešan za dva, Dobrić je pogodio jedno od dva bacanja, a Volters trojku za 11:6 i prvi tajm-aut Krke.

Foto:Starsport

Usledio je nešto lošiji period u napadu crveno-belih koji je prekinuo Volters poenima na prodoru, na šta se nadovezao i Kalinić trojkom. Stipčević je dva puta bio precizan za tri, a Dobrić je na isteku prvih deset minuta promašio ceo koš i rezultat je bio 18:15 za crveno-bele.

Drugi period odlično je otvorio Stefan Marković poenima iz okreta i asistencijom iz pik-en-rola. Ponovo su crveno-beli stali u napadu na dva minuta, a Stipčević je odlično proigrao Lapornika za otvorenu trojku – 24:18.

Kuzmić i Ivanović su se „probudili“ i Zvezda je imala dvocifrenu prednost vrlo brzo. To je omogćilo Dejanu Radonjiču da u igru ubaci i mladog debitanta Nikolu Topića.

On se brzo upisao nakon gužve u reketu, a kasnije je upisao poene i sa slobodnih bacanja. Mitrović je dobro igrao nakon pik-en-rola, Vajt je probio i zakucao, a simonović je pogodio trojku i Zvezda je imala +21 na poluvremenu – 45:24.

Foto: Starsport

U drugom poluvremenu crveno-beli su samo uvećali prednost. Topić je nastavio as dobrom igrom, a poluvreme je otvorio sa dve asistencije za Kuzmića i Lazarevića.

Kosi je zbog povrede morao da napusti teren, a Kalinić je ubrzo pogodio trojku za 52:25.

Stipčević je bio jedini na visini zadatka u redovima Krke, ali nije imao adekvatnu podršku. Ivanović je pogodio trojku za 55:29, ali je LApornik uzvratio istom merom.

Dva minuta nije bilo koša na obe strane, a seriju promašaja prekinuo je Lapornik, na koga se nadovezao Lazarevi dugom dvojkom za 57:34.

Zvezda je u poslednja dva minuta trećeg perioda uvećala prenost. Ivanović je pogodio trojku, Mitrović je bio spretan nakon pika, a Vajt je iz kontre lagano poentirao. Za to vreme Macura je popravio promašaj Lapornika, a Stavrov je bio brži od sirene za kraj četvrtine.

Foto: Starsport

U poslednjoj četvrtini niko nije zapinjao, Zvezda je čuvala visoku prednost, a u strelce se upisao i Dejan Davidovac, koji je bio poslednji bez poena u redovima crveno-belih na ovom meču.

Krka je na kraju serijom 5:0 uspela samo da ublaži poraz.

Zvezda u narednom kolu igra protiv FMP-a, dok će Krka dočekati Budućnost.

ABA liga, 24. kolo:

Ponedeljak:

Crvena zvezda – Krka 76:56

Nedelja:

Cedevita Olimpija – Partizan 81:79

Mornar – Zadar 86:84

Budućnost – Cibona 90:65

Subota:

FMP – Borac 90:82

Igokea – Studentski centar 83:67

Četvrtak:

Split – Mega 18:00

Standings provided by SofaScore LiveScore

Crvena zvezda – Krka 76:56 (18:15, 27:9, 19:14, 12:18)

Dvorana: Aleksandar Nikolić, Beograd. Sudije: Tomislav Hordov, Igor Dragojević, Branimir Galić

Crvena zvezda: Volters 9, Kalinić 6, Dobrić 7, Davidovac 2, Mitrović 7, Vajt 4, Marković 2, Ivanović 8, Kuzmić 9, Lazarević 8, Simonović 6, Topić 4. Trener: Dejan Radonjić.

Krka: Stipčević 17, Macura 6, Škedelj 7, Kosi, Stavrov 5, Lapornik M. 5, Lapornik L. 5, Stergar 3, Stipaničev 3, Tomas 5, Špan. Trener: Damjanović D.

Četvrta deonica:

40′ KRAJ! Pobeda Crvene zvezde protiv Krke 76:56

38′ Privodi se utakmica kraju – 76:51

Promašaji na obe strane, a Topić je napravio faul pri skoku. Simonović je promašio trojku, a Stipaničev je pogodio van linije 6,75.

36′ Zvezda čuva prednost – 76:50

Škedelj je pogodio sa zicera na asistenciju Tomasa. Stavrov je iskoristio penale i umanjio prednost domaćina. Simonović je promašio trojku, Vajt je zgrabio loptu i poentirao uz kontakt. Stipčević je bio precizan sa penala, a Topić je promašio trojku. Stavrov i Topić su bili neprecizni za dva a Stipčević u šutu za tri poena. Seriju promačaja prekinuo je Dobrić i to trojkom.

34′ Krka slomljena, upisao se i Davidovac – 71:44

Tomas je konačno pogodio za tri (2/8 iz igre). Vajt je iznudio penale i oba pogodio. Davidovac se upisao nakon lepe asistencije Simonovića.

32′ Serija promašaja na obe strane – 67:41

Macura je poentirao za dva, a Simonović nakon dva napada za tri. Kuzmić je promašio zicer, a neprecizna nije bila ni Krka iz dva napada. Seriju promašaja nastavio je Marković.

Treća četvrtina: 

30′ Nova maksimalna prednost Zvezde – 64:38

Ivanović je pogodio svoju drugu trojku, a Škedelj je promašio iz prodora. Marković je uposlio Mitrovića za lake poene na obruču. Lapornik je promašio trojku, ali je Macura popravio to. Mitrović nije bio kreativan i promašio je levom rukom, a Vajt je istrčao kontru nakon dobre odbrane za lake poene. Stavrov je pogodio iz teške pozicije uz zvuk sirene.

28′ Lapornik prekinuo crnu seriju oba tima – 57:34

Lapornik je prekinuo seriju promašaja na obe strane. Lazarević je pogodio još jednu dugu dvojku i Krka je tražila tajm-aut.

26′ Bez promene rezultata – 55:32

Stipčević i Lazarević su promašili trojke. Krka je odigrala dobru odbranu, ali Macura nije mogao da poentira nakon kontre. Dobrić je na isteku napada bio neprecizan za tri, a nije pogodio ni Škedelj.

24′ Zvezda ubedljiva, prednost raste – 55:32

Lazarević je ukrao loptu, ali je dobro reagovao Škedelj i vratio napad Krki. Lapornik nije pogodio za dva, a Stipčević je ukrao loptu i položio u kontri. Kalinić je napravio faul u napadu, ali je Krka prokockala još jedan napad. Dobrić je promašio za tri, a Stipčević je prošao kroz celu odbranu Zvezde. Ivanović je dobio prostora za tri, podigao se i pogodio. Uvratio je Lapornik istom merom.

22′ Topić nastavlja sa dobrom igrom, Krka ostala bez igrača- 52:25

Topić je asistirao, a Kuzmić zakucao. Kosi se povredio i morao je van igre, ne deluje kao da će se vratiti na ovom meču. Topić je ponovo proigrao Lazarevića, koji je pogodio dugu dvojku. Tomas je nastavio sa serijom promašaja, Dobrić je promašio trojku, Kuzmić je uhvatio skok u napadu, nakon kog je Kalinić pogodio za tri.

Druga četvrtina:

20′ Zvezda na +21 – 45:24

Simonović je iz brzog napada pogodio otvorenu trojku, Krka je promašila, kao i Simonović. Precizan nije bio ni Stavrov, a Topić je upisao nove poene sa penala. Dobrić je ukrao loptu, ali je Simonović promašio u kontri.

18′ Zvezda uvećala prednost – 40:24

Krka je upisala poene sa penala, a asistenciju Topića iskoristio je Mitrović za poene na obruču. Vajt je prošao po aut-liniji i zakucao. Lapornik se dobro kretao bez lopte i upisao poene. Volters je pod faulom pogodio iz vrlo teške pozicije. Topić je proigrao Mitrovića još jednom, a centar je iznudio faul za bacanja, pogodio je jedno.

16′ Nikola Topić debitovao, dvocifrena razlika Zvezde – 33:18

Macura je promašio iz prodora, a Kuzmić je zakucao nakon brze akcije. Ivanović je ukrao loptu, iznudio nesportski faul i promašio bacanja, ali se ispravio nakon prodora. Stipčević je promašio, a Kalinić je pronašao Kuzmića za poene i dodatno slobodno bacanje. Lapornik je promašio za tri iz drblinga, Topić je izblokiran u šutu za tri, Stergar je promašio zakucavanje, a neuspeli alej-ap popravio je Topić za prve poene.

14′ Trojka Krke, Zvezda loša u napadu – 24:18

Stipčevićeva asistencija je bila izvrsna, a Lapornik je to pretvorio u tri poena. Vajt je promašio trojku, ali je Lapornik prokockao šansu da dodatno smanji prednost crveno-belih. Marković je promašio sa niskog posta.

12′ Marković iz okreta preduhitrio sirenu, Krka traži tajm-aut – 24:15

Marković je pogodio težak šut iz okreta. Škedelj nije uspeo da poentira nakon rolinga, a Davidovac je promašio trojku. Mitrović je nakon lepe akcije zakucao i Zvezda je povećala prednost. Nakon dobre odbrane i dobrog pik-en-rola Kuzmić je naslonio loptu na tablu i Krka mora da traži odmor.

Prva četvrtina: 

10′ Rat trojkama – 18:15 za Zvezdu

Volters je još jednom prošao i lagano položio na isteku napada. Škedelj je pogodio šut od tablu preko Dobrića, ali je Kalinić odgovorio trojkom. Stipčević je pun samopouzdanja digao još jednu trojku i pogodio. U poslednjem napadu Dobrić je promašio ceo koš.

8′ Zvezda bez dobrih rešenja u napadu – 13:10 

Škedelj je bio na prodora, Mitrović ga je faulirao i Krka je stigla da poena sa penala. Volters je upisao svoj peti poen, a Stipčević je pogodio daleku trojku.

6′ Tajm-aut Krke, Volters pogodio trojku – 11:6

Stavrov je promašao odbranu, ali nije imao snage da završi. Dobrić je iskusno iznudio faul i pogodio jedno slobodno bacanje. Nakon dobre odbrane, Volters je pogodio trojku.

4′ Zvezda u problemima, Krka se brzo vratila – 7:6 za domaće

Dobrić je promašio ceo koš u pokušaju za tri, a Macura je upisao prve poene za goste. Vajt nije uspeo da dođe do koša, a Tomas je popravio svoj promašaj. Kuzmić je promašio zicer, a Škedelj je poentirao. Uzvratio je Lazarević poenima na drugoj strani.

2′ Zvezda odlična na početku – 5:0

Prve poene za Zvezdu je upisao Lazarević na asistenciju Vajta. Kuzmić je izblokirao Lapornika, a Dobrić je ostao sam na trojci i pogodio. Vajt je odlično odbranio Tomasa, ali su crveno-beli upisali prvi promašaj iz igre.

Sve detalje pratite na blogu Nova.rs.

BONUS VIDEO Luda trojka Ognjena Dobrića na meču Barselona – Zvezda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar