Crvena Zvezda, Budućnost, košarka, utakmica
Foto: Budućnost VOLI/Aba Liga/aba-liga.com

Zvezda obezbedila prvo mesto.

Košarkaši Crvene zvezde su savladali Budućnost rezultatom 80:76 (19:12, 27:24, 13:23, 21:17) i obezbedili prvo mesto pred plej-of.

PROČITAJTE JOŠ...

U dramatičnoj pobedi Zvezdu je predvodio Kalinić sa 18 poena, aodlični su bili Volters sa 14, Mitrović sa 12 i Vajt sa 11.

Zvezda je vodila tokom većeg dela prvog poluvremena, imala je i 13 razlike i delovalo je da će lako do pbede. U drugom poluvremenu je Budućnost malo po malo uspela da smanji razliku i da u poslednju četvrtinu uđe sa nerešenim rezultatom.

Gledali smo rezultatsku klackalicu tokom poslednjeg perioda. Zvezda je u nekoliko navrata uspela da se odlepi i činilo se da na tri minuta do kraja i plus pet ima momentum na svojoj strani.

Međutim, Budućnost se vratila, prišla na minus jedan i posle dobre odbrane na oko 40 sekundi pre kraja imala inapad za prednost. Tada je usledila greška i Zvezda je uspela iz kontre da ode na plus tri. Kobs potom pogađa samo jedno bacanje, a Kalinić na drugoj strani oba i crveno-beli uspevaju da posle velike drame dođu do pobede.

Crvena Zvezda, Budućnost, košarka, utakmica
Foto: Budućnost VOLI/Aba Liga/aba-liga.com

Dobro je Budućnost otvorila utakmicu i u prva dva minuta preko Jagodića-Kuridže i Silija imala blagu prednost, ali je onda usledio nalet Zvezde. Najbolji kod Budućnosti je bio Sili sa 18, a dvocifreni su bili i Jagodić-Kuridža sa 11 i Danilo Nikolić i Tarolis sa po 10 poena.

Volters je pogodio dve trojke za plus sedam i prvi tajm-aut domaćih, nakon čega je usledila kanonada Kalinića.

Pogađao je Kalinić i iz ulaza i teške trojke i razbijao odbranu rivala na sve načine. Uz to, Zvezda je bila odlična i u odbrani, pa je posle prve četvrtine imala sedam poena prednosti

Slično je nastavljeno i u drugoj deonici. Zvezda je kontrolisala napad Podgoričana, kažnjavala promašaje i došla do 13 poena razlike.

Posebno je bio inspirisan Kalinić koji je već sredinom druge četvrtine stigao do 15 poena.

U završnici prvog dela je odlično odigrao i Vajt i ekipa Dejana Radonjića je otišla sa 10 poena prednosti na odmor.

Crvena Zvezda, Budućnost, košarka, utakmica
Foto: Budućnost VOLI/Aba Liga/aba-liga.com

To nije pokolebalo domaći tim. Odmajh je Sili torjkom u prvom napadu najavio da će biti velike borbe, a do kraja treće četvrtine je Nikolić pogodio nekoliko teških lopti i Budućnost je malo po malo topila zaostatak.

U poslednja dva minuta, Sili i Tarolis su uspeli da novim poenim izjednače rezulta i uvedu susret u dramatičnu završnicu.

Krenulo je trojkama u poslednjo deonici, a prva se odlepila Zvezda poenima Holinsa.

Podgoričani su odgovorili posle tajm-auta, preokrenuli i činilo se d amogu i d aprelome, ali je uzvratio Mitrović.

Dva tima su igrala sa mnogo amplituda, a ponovo su crveno-beli nagovestili da bi ranije mogli da prelome meč.

Međutim pet poena Popovića potpuno vraćaju susret u egal. pono je Volters vratio na pet poena prenosti sa dvasjajna poteza, međutim konfuzija u Zvezdinim redovima daje novu šansu Podgoričanima.

Došla je Budućnost na poen zaostatka, krenula u napad za vođstvo, ali sus e spetljali domaći, a Zvezda poenima iz kontre došla na odlučujućih tri poena prednosti. Kobs je potom pogodio samo jedno bacanje, a Kalinič na 10 sekundi do kraja dva i sve je bilo rešeno.

Probapo je Kobs trojkom da vrati dramu, ali je promašio i sve je bilo gotovo.

Zvezda je ovom pobedom i matematički obezbedila prvo mesto pred plej-of dok je Budućnost treća.

 Budućnost – Crvena zvezda 76:80 (12:19, 24:27, 23:13, 17:21)

Dvorana: Kraj Morače. Sudije: Uroš Nikolić, Miloš Koljenšić, Josip Radojković

Budućnost: Kobs 8) Braović, D. Nikolić 10, Sili 18, Tarolis 10, Z. Nikolić 4, Jagodić-Kuridža 11, Drobnjak 6, Popović 9.

Crvena zvezda: Lazarević, Volters 14, Davidovac 5, Mitrović 12, Kalinić 18,  Dobrić 8, Holins 6, Simonović, Ivanović 4, Marković, Vajt 11, Kuzmić 2.

Budućnost - Crvena zvezda 76:80

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare