Foto: NBA

Treće izdanje NBA serije kreatora u Evropi predstavlja radove španske akvarelistkinje Marije Emehe.

„NBA serija kreatora“ je serije originalnih umetničkih dela koju je NBA naručila od umetnika iz Francuske, Grčke, Italije, Španije i Ujedinjenog Kraljevstva u čast obeležavanja jubilarne 75. sezone lige 2021/2022.

PROČITAJTE JOŠ

Raznolikim spektrom stilova i kompozicija, svako umetničko delo je skoncentrisano na strast umetnika za NBA, omiljene trenutke iz istorije lige, kao i na povezanost Evrope sa košarkaškom.

Marija Emehe je ilustratorka, konceptualna umetnica za video igre i dizajnerka iz Madrida. Radila je ilustracije za međunarodne kompanije, knjige, časopise i NFT galerije, i držala predavanja na univerzitetskom nivou. Njena specijalnost je tradicionalna slikarska tehnika akvarel, kojom uživo slika događaje i prodaje originalne radove velikim kolekcionarima umetničkih dela.

“U ovom rukom rađenom akvarelu sam želela da prikažem neke od najsjajnijih NBA zvezda koje su me inspirisale iz različitih razloga: odabrala sam istorijski skok braće Gasol na početku NBA Ol-star utakmice 2015. zbog važnosti za veliku bazu NBA fanova u Španiji ; Kevina Duranta zbog emotivnog govora prilikom proglašenja za MVP-a u sezoni 2013/2014. Stefa Karija zbog neverovatne sposobnosti da pogađa trojke sa planetarne udaljenosti, te Luku Dončića zbog radosti jer smo u Madridu bili svedoci njegovog vrtoglavog rasta i napretka. I konačno Lebrona Džejmsa, koji je međugeneracijska ikona sa uticajem daleko većim od košarkaškog terena. Sve sam ih ujedinila slikarskom četkicom kroz talase boja opreme timova za koje igraju i detalje pronađene na njihovim licima i u pokretima tela,” objasnila je španska umetnica.

Foto: NBA

BONUS VIDEO Jokić iznad svih – ko je u top 10 najplaćenijih u NBA istoriji?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar