Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Pripadnici Policijske stanice Šipovo uhapsili su svog policijskog službenika čiji su inicijali S.Š. iz Mrkonjić Grada. S. Š. se sumnjiči da je počinio krivično delo ugrožavanje bezbednosti, jer je potegao pištolj na Miroslava Raduljicu.

PROČITAJTE JOŠ

„Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad osudili su svaki vid neprofesionalnog postupanja policijskih službenika i istakli da će Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske procesuirati svaki vid neprofesionalnog i nezakonitog ponašanja svojih pripadnika“, navodi se u saopštenju ove uprave.

Kako prenosi Glas Srpske, dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je naložio da se osumnjičeni nakon kriminalističke obrade pusti na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta dostavi izveštaj za pomenuto krivično delo.

U toku su aktivnosti na utvrđivanju disciplinske odgovornosti ovog policijskog službenika, zbog osnovane sumnje da je počinio težu povredu radne dužnosti, navodi se u saopštenju.

Kako je objavljeno u ponedeljak, Raduljica je policajcu, koji je bio u alkoholisanom stanju, čak uspeo da otme pištolj, a do potezanja je došlo jer Raduljica nije hteo da se fotografiše sa njim.

Veći incident sprečili su pripadnici Jedinice Žandarmerije, koji su uhapsili inspektora, a sve se to dešavalo na Janjskom saboru.

„Raduljica je uspeo da mu otme pištolj i u toj gužvi je lakše povređen po nozi. Pod šatorom je nastala gužva u koju se navodno umešao i kolega pomenutog inspektora koji je bio sa njim, a koji je takođe zbog nedoličnog ponašanja bio tema medijskih natpisa“, piše „Glas Srpske.“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar