Abdul-Džabar
Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Karim Abdul-Džabar je na svom Tviter profilu najavio emisiju Foks sporta u kojoj je reemitovan njegov debi za Milvoki Bakse, a prisećanje na dane kad je legendarni košarkaš započinjao blistavu karijeru izazvalo je brojne reakcije obožavalaca.

Jedan od pratilaca NBA legende na društvenim mrežama Džabaru je postavio pitanje da li su za njega predstavljale iznenađenje situacije u kojima su rivali uspevali da bolkiraju njegove „udice“, kako Amerikanci nazivaju horog šut po kojem je nekadašnji košarkaš ostao poznat.

PROČITAJTE JOŠ

Džabar, je odgovorio u svom stilu:

„Moje udice niko nije mogao da zaustavi“.

Činjenica je da su se svi „pecali“ na udice košarkaša koji je ispisao istoriju NBA lige kao i da će se još dugo prepričavati igre legende Milvokija i Lejkersa, a priznanje su mu odali i brojni navijači suparničkih klubova.

„Najbolji svih vremena“, „Navijam za Seltikse, ali moram da priznam da te šuteve ne da niko nije mogao da izblokira, već nikad nisam video da promaši. Ta jeziva stvar pratila me je kroz detinjstvo“, „Bilo je nemoguće odbraniti se od njih“… Samo su neki od komentara inicirani prisećanjem na godine tokom kojih je Karim dominirao pod obručima.

Abdul-Džabar je debitovao za Milvoki 1969. godine, a za tim u koji je došao kao prvi pik na draftu igrao je do 1975. kad je prešao u Lejkerse. Za klub iz Los Anđelesa igrao je do kraja karijere 1989. godine.

Tokom dvadeset sezona oborio je brojne rekorde: šest puta je bio MVP NBA lige, 19 puta je učestvovao na Ol-star utakmicama, a sjajnu karijeru ukrasio je sa šest šampionskih trofeja.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram