Janis
Foto: EPA-EFE/NUCCIO DINUZZO

Iako je sezona suspendovana usled koronavirusa, jedan NBA duel još uvek privlači veliku pažnju javnosti. Borba za titulu najkorisnijeg igrača sezone između Janisa Adetokumba i Lebrona Džejmsa se nastavlja, a favorit novinara je grčki košarkaš.

U glasanju za MVP-a sezone svoj sud je dalo 70 sportskih novinara širom Sjedinjenih Američkih Država, a čak 60 njih na prvo mesto stavilo je zvezdu Milvokija.

PROČITAJTE JOŠ

Zanimljivo, preostalih deset novinara izabralo je Lebrona Džejmsa, ali je Adetokumbo na njihovim listama odmah iza najboljeg igrača Lejkersa.

Janis u aktuelnoj sezoni beleži u proseku 29, 6 poena uz 13,7 skokova i 5,8 asistencija, a prosečan indeks korisnosti mu je 31,7.

Sa druge strane, Lebron ima prosek od 25,6 poena po utakmici, uz 7,9 skokova i 10,6 asistencija.

Košarkašu Baksa MVP priznanje bi bilo drugo uzastopno, dok je Lebron kandidat da peti put bude najkorisniji igrač lige čime bi se izjednačio sa Majklom Džordanom i Bilom Raselom na drugom mestu, iza Karima Abdul-Džabara koji je laskavu titulu poneo čak šest puta.

Među ponuđenim košarkašima pri izboru za najkorisnijeg igrača novinari su mogli da glasaju i za Luku Dončića i Nikolu Jokića. Slovenca je 19 novinara stavilo na treću poziciju, dok je Jokić iza najubedljivijeg dvojca svrstao jedan glasač.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram