Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Prvi čovek CSKA razočaran.

Evroliga je na zasedanju u četvrtak donela odluka većinom glasova d aruski klubovi budu suspendovani iz najjačeg klupskog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ

Tako sledeće sezone u Evroligi nećemo gledati CSKA-, Zenit i UNiks z Kazanja, a upravo je najtrofejniji ruski klub najvše pogođen ovakvom odlukom.

CSKA je jedan od osnivača i deoničara Evrolige, ali je svejedno suspendovan iz takmičenja, a prvi čovek kluba Andrej Vatutin smatra da odluka nema nikakve veze sa sportom.

„Odluka je doneta pre sastanka i bilo je veoma teško očekivati drugačiji rezultat. Ovo je politička odluka. Većina evroligaških klubova je uverena da vlade njihovih zemalja ne bi dozvolile da se igra protiv ruskih klubova. Siguran sam da ovde nema pobednika. Takođe, Ðordi Bertomeu je naglasio da se radi o iznuđenom političkom koraku zbog kojeg svi gube, kao i da bi liga bila jača sa CSKA“, naveo je Vatutin.

Protiv suspenzije ruskih klubova glasali su CSKA i Makabi.

„Bilo je mnogo reči o značaju CSKA za Evroligu, ali je ipak doneta odluka protiv nas. Oduzeli su učešće Rusiji u Evroligi. Nažalost, u poslednja tri meseca niko od čelnika Evrolige nije našao za shodno da razgovara sa ruskim klubovima o mogućnosti da učestvuju u budućnosti u takmičenju. Kao posledica ovoga, moraćemo da vidimo kako će ova odluka biti legalno formulisana. Posle toga, zajedno sa advokatima, donećemo odluku. Nije bilo reči o oduzimanju vlasničkih prava CSKA u Evroligi, jer nameravamo da ostanemo njeni suvlasnici“, zaključio je Vatutin.

BONUS VIDEO Šesta utakmica velikog NBA finala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar