Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

Dobre vesti za "orlove", ovo je potencijalno lakši posao za njih

Košarkaška reprezentacija Turske biće oslabljena u predstojećim kvalifikacijama za Mundobasket, ali i na Evropskom prvenstvu, pošto selektoru Erginu Atamanu na raspolaganju neće biti centar Majami Hita Omer Jurtseven.

PROČITAJTE JOŠ:

Centar koji je rođen u Uzbekistanu nije otputovao sa reprezentacijom na pripreme, a neki evropski mediji prenose da je odluku doneo sam i da pritiska kluba nije bilo.

Jurtseven se zbog ovoga našao na udaru turske javnosti, a između ostalog propustiće i duel sa Srbijom koji se igra 28. avgusta u okviru kvalifikacija za Mundobasket.

Poznato je da mnogi igrači iz NBA lige otkazuju poziv svojim reprezentacijama kako bi se što bolje spremili za klupsku sezonu, a neretko se dešava da i timovi ne daju dozvole igračima. Takav slučaj je i sa srpskim košarkašima Nikolom Jovićem i Aleksejem Pokuševskim.

Jurtseven je pre odlaska u NBA igrao u Fenerbahčeu, a prošle sezone beležio je prosečno 5,3 poena uz isto toliko skokova po meču za 12,6 minuta na parketu.

Turska će na predstojećem Evrobasketu igrati u Tbilisiju u A grupi zajedno sa Španijom, Crnom Gorom, Gruzijom, Belgijom i Bugarskom.

BONUS VIDEO Nikola Jović draftovan od strane Majami Hita

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar