Vladimir Jovanović: Foto: Starsport

Trener Zvezde zadovoljan pobedom.

Crvena zvezda je posle velike borbe savladala Budućnost u drugom kolu ABA lige rezultatom 69:65.

Trener domaćieg tima Vlada Jovanović nije mogao da računa na Stefana Markovića, Nmanju Nedovića i Ognjena Dobrića što je bio veliki problem za Zvezdu.

„Zaista prvo bih se zahvalio i čestitao igračima na velikom požrtvovanju jer smo mi u rotaciji bili bez tri jako važna igrača na pozicijama jedan i dva. To se osetilo i kroz igru i kroz neku nesigurnost i kroz pad, ali i pored toga smo pokazali karakter kada su oni napravili tu seriju u drugom delu i preokrenuli. Tada smo mi odigrali najbolju odbranu, bili najagresivniji i zasluženo pobedili. Ostaje nam ovo malo vremena da se oporavimo i da probamo da budemo još bolji na sledećoj utakmici. Da ne zaboravim zahvalio bih se publici na velikoj energiji i podršci, posebno u poslednjoj četvrtini. Pozivam ih da dođu u četvrtak da zajedno napravimo sjajnu atmosferu“.

PROČITAJTE JOŠ

On se osvrnuo i na primedbe da Zvezdi fali bolje organizacije.

„Ja sam rekao u uvodnom delu kakve mi probleme imamo. To što šutiramo, moramo da šutnemo da bi dali koš neki. Sve su to akcije, ali da ne ulazimo u dublju neku analizu, imali smo sigurno neke probleme, ali mi smo u prvom poluvremenu dali 43 poena uz veliki broj asistencija. U drugom poluvremenu smo pokazali veliku energiju, mada smo pali, ali pogledajte kakva se odbrana odigrala poslednjih pet minuta“.

Osvrnuo se ii na debi Raduljice.

„Mi smo smatrali da imamo prednost u igri na Miroslava u nekim segmentima, on ih je praktično sam uveo u bonus, dao je poene, iznudio faulove…“

Jovanović je reagovao i na kritike za igru Adamsa.

„Ja sam to nebrojeno puta rekao, ja sam to video, svi vide da mu treba neko vreme da se adaptiura da klikne i da pružu sve što može, Kada će to biti? Ne znam, ali nadam se uskoro. Sigurno da ima kvalitet i da će da ga pokaže“.

Vladimir Jovanović: Foto: Starsport

Bilo je i mnogo tenzija tokom meča, a Jovanovića debi u Evroligi pred domaćim navijačaima očekuje protiv legendarnog Dejana Radonjića.

„Poklopilo se tako za tenziju, obe ekipe su htele pobedu, a oni su imali sedam dana da se pripreme, dok smo mi posle Efesa imali jedan dan pauze, jedan trening i ovaj meč. Jedva čekam i ja i igrači debi na evroligaškom terenu“.

Trener crveno-belih se osvrnuo na stanje Nedovića i Dobrića.

„Ima kako nema pomaka bilo bi problem da nema, ide na bolje sve i očekujemo ga uskoro. U ovom trenutku ne mogu da kažem kad se vraćaju. Neznamo da li će biti spremni za Panatinaikos.

Objasnio je i forsiranje visokih postava.

„To je bila odluka za ovu utakmicu i prvu u Evroligi, mislim da je to dobro funkcionisalo., Imamo igrače koji mogu da odigraju dobro na obe pozicije i u odbrani i u napadu. Naravno, ako bude potrebe za smol bolom to ćemo i da uradimo u nekim utakmicama, možda iznenadimo.

BONUS VIDEO  Navijanje na Zvezda – Budućnost, mesta prazna zbog kazne

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar