Foto: Starsport

Trener Budućnosti žali za propuštenom prilikom.

Trener košarkaša Budućnosti Vladimir Jovanović izjavio je da je njegov tim imao dosta praznih minuta što je Crvena zvezda iskoristila da zabeleži pobedu u derbi meču drugog kola regionalne ABA lige.

PROČITAJTE JOŠ

Crvena zvezda je pobedila ekipu Budućnosti 69:65.

„Prava takmičarska utakmica. Imali smo dosta praznih minuta što je Zvezda znalački koristila. Na niskom postu su nam napravili veliki problem, a i na skoku posle toga. Odlepili su se na nekih deset razlike, ali smo našli način da utakmicu dovedemo u neizvesnu završnicu. Nismo do kraja uspeli da nađemo prave šuteve. Imali smo taj napad, Marko Jagodić-Kuridža je napravio faul u napadu i jednostavno u tom trenutku smo mogli utakmicu da odvedemo na drugu stranu. Ostaje nam čitav dan da se spremimo za utakmicu protiv Hamburga u Podgorici“, rekao je Jovanović.

On tvrdi da se ekipa Budućnosti još nije uigrala.

„Ovo nam je četvrta utakmica u ovom sastavu, što je malo. Momci su došli iz različitih sistema. Sada se traže, forma im nije stalna i to je problem. Ovde je problem sa košarkašima, koji nisu igrali ABA ligu, bez obzira na njihov kvalitet, da se prilagode, ne na ono što se dešava na terenu… Spominjao sam ranije da je ABA liga, liga koja se igra sa dosta kontakta. Oni igrači koji su došli i iz kvalitetnijih liga, teško se aklimatizuju. Jako je teška ABA liga za igranje. Bez obzira da li ste prvi i igrate protiv 13. na tabeli. Nijedna utakmica ne može tako lako da se dobije. U 90 odsto slučajeva su ovako čvrste kao što je bila ova večeras“, zaključio je Jovanović.

BONUS VIDEO Filip Petrušev o promeni pozicije u Zvezdi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar