Foto: EPA-EFE/D. ROSS CAMERON

Za taj novac, teško je u današnjem NBA naći bolju rezervu.

Košarkaš Denver Nagetsa Monte Moris nalazi se na meti više klubova, piše Denver post.

PROČITAJTE JOŠ:

Majk Singer, novinar dobro upućen u dešavanja u timu iz Kolorada, sugeriše da jedan od retkih igrača koji je sporadično znao da bude dobra podrška Nikoli Jokiću, potencijalno može da se nađe na izlaznim vratima.

Moris igra beka i do trejda bi moglo da dođe pre drafta, jer je Denver već pokazao nameru da oslobađa prostor u seleri kepu u zamenu za pikove.

To je uradio tako što je u Džamajkla Grina poslao u Oklahoma Siti Tander za zaštićenog 30. pika prve runde ove godine i za još dva pika druge runde u dolazećim godinama.

S jedne strane, bilo je donekle očekivano da Grin ode jer je imao svega 6,4 poena i veoma loših 26 posto šuta za tri poena.

Kada je reč o Morisu, on je sa svojih 19 miliona dolara za predstojeće dve sezone i sa prošlosezonskih 12,6 poena u proseku, značajno bolja opcija.

Monte je imao 39,5 posto šuta za tri poena, pa ne čudi što je privukao podosta pažnje NBA klubova.

Istini za volju, kada se Džamal Marej vrati u rotaciju, on će biti prvi organizator igre, a Moris bi trebalo da bude dobra rezerva.

Međutim, pošto je tu i talentovani Bouns Hajland, veliko je pitanje ko će dobiti prednost i hoće li Moris pristati na minutažu manju od prošlosezonskih 29,9 minuta po meču.

„Promena verovatno dolazi. Kad se Marej vrati naredne sezone, Denver će imati trojicu na istoj poziciji, Mareja, Hajlanda i Morisa, a Moris prema informacijama od izvora iz lige, privukao je najviše pažnje i među najtraženijima je u Nagetsima“, naveo je Singer.

BONUS VIDEO: Golden Stejt Voriorsi – novi šampioni NBA lige

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar