Šengelija
Foto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Politika i sport... Ne može jedno bez drugog, rečeno je i ponovljeno "mali milion" puta.

Poslednji u nizu slučajeva zatekao je novog košarkaša moskovskog CSKA.

Reprezentativac Gruzije Tornike Šengelija se našao na udaru vlasti svoje države pošto je odlučio da postane član ruskog tima.

Predsednica Gruzije Salome Zurabišvili je navela da je Šengelijin potez „neprihvatljiv“.

„Za mene je nesrećno i neprihvatljivo, kao predsednicu Gruzije, da je kapiten košarkaške reprezentacije Gruzije prešao u moskovski CSKA“, navela je Zurabišvili.

Njena izjava je naišla na brojne reakcije, među kojima se ističe komentar ruskinje June Šapatjove.

„Zauvek ćemo biti neprijatelji? Naprotiv, ovo će pomoći da razvijemo normalne odnose. I na sportistima je da odluče gde će igrati. Ovo nije komunizam da partija odlučuje o sudbini osobe“, navela je Šapatjova.

Predsednica Gruzije
Foto: EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE

Odnosi između Gruzije i Rusije su pogoršani od 2008. godine, posle petodnevnog rata zbog teritorija Južne Osetije i Abhazije.

Šengeliju, sa druge strane, to sve ne interesuje.

„Ne želim da se pravdam. Ja idem da igram košarku. Ovo neće promeniti moj odnos sa Gruzijom, a nadam se da neće promeniti ni stav naroda Gruzije prema meni“, istakao je Šengelija.

U odbranu kapitena stao je i Košarkaški savez Gruzije.

„Uvereni smo da će Tornike uvek braniti čast i interes države i nacionalnog tima, bez obzira gde igra. On je kapiten, donosio je sreću nacionalnom timu i narodu svojim uspesima i liderstvom“, navedeno je u saopštenju.

Podsetimo, Šengelija je nedavno prešao iz Baskonije u CSKA i činiće paklen tandem pod koševima zajedno sa srpskim reprezentativcem Nikolom Milutinovim.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar