Foto: Reuters / Sue Ogrocki / Guliver

Nekadašnji košarkaš Toni Kukoč je rekao da postoje stvari koje su bile identične u jugoslovenskoj košarci i Čikago Bulsima.

On je u opširnom intervjuu za grčki sport24.gr, istakao i da je veliku ulogu u njegovim odlukama imao Dražen Petrović.

PROČITAJTE JOŠ

„Da vam kažem, postoji osnovna sličnost između ta dva tima – imali su sjajne trenere. Imao sam sreće što sam u Splitu igrao sa Dinom Rađom, od kako me sećanje služi ja sam sa njim na terenu. Kao klinci smo napravili veliki posao i napravili mini-dinastiju u Evropi sa tri uzastopne titule“, naveo je Kukoč.

On je dodao i da postoje mnoge sličnosti između Jugoslavije i Čikaga.

„U oba slučaja su tu bili igrači koji su poptuno znali šta je potrebno da bi se dostigao vrh i postigao cilj. Nisu se plašili treninga, dodatnog rada, boli… Znali su važnost posvećenosti i fokusiranosti. Razlika? Samo u godinama, sa jedne strane sam bio mladić koji je želeo da bude lider i da se dokaže, a sa druge sam bio deo možda i najboljeg tima ikada“.

Iako je 1990. godine izabran na NBA draftu, nije odmah otišao „preko bare“, a dodaje i da se savetovao sa Draženom Petrovićem.

„Savetovao me je da odem u Italiju“.

Petogodišnji ugovor sa Benetonom iz Treviza, za rekordnih 15.300.000 dolara.

„Toni Kukoč postaje najplaćeniji sportista u Italiji“, glasili su naslovi u tamošnjim medijima, uz napomenu da su u tom trenutku u Italiji živeli i radili Dijego Maradona, Rud Gulit, Dino Rađa…

Pre odlaska u Čikago susreo se sa budućim saigračima. Na Olimpijskim igrama 1992. godine.

„Nisam mnogo razmišljao o tome. Znao sam da ću se sresti sa njima pre ili kasnije. Nisam odigrao dobru utakmicu, čuvala su me dva najbolja defanzivca sveta u tom trenutku, Skoti Pipen i Majkl Džordan. Ne mislim da bi mnogo ljudi preživelo to“.

Iako je bio percipiran kao „Džerijev mali“, pošto je na njegovom dovođenju insistirao generalni menadžer Džeri Kraus koji nije bio omiljen među igračima, uspeo je da se snađe i postane veoma važan šraf u šampionskoj generaciji Bulsa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar