Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Košarkaš Partizana Rašon Tomas rekao je da se tim tokom pauze od 11 dana dobro spremao za dve naredne važne utakmice protiv Mornara u ABA ligi i Bahčešehira u Evrokupu.

„Iskoristili su ovo vreme, bacili smo se na posao. Većinom smo radili dva puta dnevno. Radili smo na osnovama, na građenju identiteta tima, na tome da budemo bolji kao celina“, rekao je Tomas za TV Partizan.

PROČITAJTE JOŠ

Crno-bele u subotu u 9. kolu regionalne lige očekuje duel sa Mornarom u Baru, a četiri dana kasnije u Beograd stiže turski Bahčešehir.

„Znamo koliko su važne dve naredne utakmice, Zbog toga smo jako radili tokom pauze, kako bismo se pripremili. Mornar je ofanzivno kavlitetan tim, zato trener stavlja akcenat na našoj odbrani. Želimo da to odradimo kako treba na utakmici“.

Krilni centar osvrnuo se i na svoju pratiju protiv Crvene zvezde u prethodnom kolu, kada je na parketu proveo 37 minuta i postigao 19 poena.

„Nisam znao da ću igrati toliko dugo. Bilo je to iznuđeno rešenje u trenutku, imali smo dosta povreda. Srećan sam što sam mogao da dam svoj doprinos u velikom meču. Zaista nisam obraćao pažnju koliko sam minuta proveo na terenu, tek posle meča sam to video. Srećan sam što je trener imao toliko poverenja u mene“, rekao je Tomas.

U crno-belom taboru Tomas slovi za velikog šaljivdžiju, a upitan je da li kod novog trenera Saše Filipovskog ima mesta za šalu.

„Trener definitivno ne voli šale. Stalno ponavlja: „Bez šale“. Imamo nekoliko fora, koje moramo da upotrebimo na terenu, da mu izmamimo osmeh barem jednom tokom sezone. On je ozbiljan, nema šale sa njim“, zaključio je Tomas.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar