Marina Maljković
Marina Maljković Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Svetsko prvenetsvo je veliki ispit za podmlađeni tim Srbije

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije prošla je u četvrtfinale Svetskog prvenstva, ali joj je ostala još jedna utakmica u grupnoj fazi koju igra u utorak od 9.30 protiv Francuske.

Srbiaj je u ponedeljak pobedila Mali sa 81:68, a Marina Maljković je istakla da je utakmica bila veoma zahtevna i sa mnogo pritiska za podmlađeni tim naše zemlje.

„Veoma zahtevna utakmica. Prvi put smo igrali ovakvu vrstu utakmice, sa ovolikom količnom pritiska. Na kraju smo uspeli da pobedimo. Ali, bilo je veoma teško. Od početka devojke znaju da imaju moje puno poverenje. I to ću uvek ponavaljati. Rekla sam i posle Australije, prethodno posle Japana ili Kanade. One uvek imaju moje puno poverenje. Svi imamo neka očekivanja, ali važno je biti strpljiv. Ne mogu da kažem da me nešto iznenadilo. Pozitvno ili negativno. Ovo je sve proces učenja. Značilo bi nam da to ide malo brže. Ali to je tako“, istakla je Marina Maljković.

PROČITAJTE JOŠ:

Najavila je selektorska i utakmicu sa Francuskom koju smo pobedili u finalu Evropskog prvenstva prošle godine.

„Čeka nas utakmica protiv Francuske, da ponovo to dokažemo. I to protiv tima koji je kao i mi u novoj situaciji. Ovo je prvi put da igramo u ovim sastavima. To će biti potpuno drugačija utakmica od nekih koje smo ranije igrali, recimo prošle godine u finalu Evrobasketa u Valensiji ili u utakmici za bronzu na Olimpijskim igrama u Tokiju. Baš me zanima da vidim kako će to da izgleda, kakva će da bude reakcija mog tima, protiv neke nove generacije Francuske. Da vidimo gde smo, imajući na umu da one igraju u veoma jakoj francuskoj ligi, a da mi imamo naš problem sa kvalitetom domaćeg takmičenja. Ali, ako je nešto što u mom sistemu ne može da se uradi, to je da sednemo i plačemo. I biće veoma zanimljivo videti reakciju ove nove generacije“, poručila je selektorka Srbije.

Podsetila je i na odsustvo Anđele Dugalić i Maše Janković, koje zbog povreda nisu sa reprezentacijom u Sidneju.

„Sve vreme se pominju Crvendakić i Dabović, devojke koje od starta nisu tu. To smo rekli, ali niko ne pominje na primer Dugalić i Mašu Janković, koje takođe nisu tu, a bitni su igrači. Povredile su se, a od izuzetnog su nam značaja, posebno Dugalić koja je to što ovog ekipi dosta nedostaje u ovom momentu. Trebalo je da bude lider ove generacije“.

BONUS VIDEO Marina Maljković: Verujem u ove devojke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar