Toni Parker i Eva Longorija Foto: EPA/ANDREAS PESSENLEHNER

Otvorio je dušu čuveni Francuz.

Nije Asvel krenuo dobro ovu sezonu, četiri poraza u Evroligi, tri u domaćem šampionatu i sve je to dovelo do toga da su Francuzi otpustili trenera Ti Džej Parkera koji je klub predvodio od 2020. godine.

Otkaz mu je uručio brat, proslavljeni košarkaš Toni Parker, koji vrši dužnost predsednika kluba.

PROČITAJTE JOŠ

Oglasio se nakon svega toga Parker i objasnio zašto je doneo tako tešku odluku.

„Bilo je vreme za promenu, doživeli smo neke užasne rezultate, neprihvatljive. Ja sam strpljiva osoba. Rastao sam se sa Zvezdanom Mitrovićem posle godinu i po dana, jer igrači nisu želeli da igraju za njega, to sada nije bio slučaj. Svi igrači su podržavali Ti Džeja, ali je odluka bila moja“, rekao je Parker, pa dodao:

„Potrebna nam je šok terapija, nova vizija, novi trener. Tim ne može da pokaže sav potencijal, hemija nije bila prava, vreme je da pokuša da se spasi sezona. Imamo talentovan tim, samo je potrebno da neko drugi bude za kormilom. Verujem u ovaj tim, mnogi igrači nisu igrali na svom nivou od početka sezone. Naravno da mi je sve ovo teško palo, ali sam uvek pričao da ću donositi prave odluke za klub. Svi znaju koliko sam blizak sa porodicom i sa bratom, ali je to bila prava odluka. On je razumeo, pričao sam i sa članovima porodice, znaju i oni da je teško zadržati ovakav posao dugo. On je bio na udaru kritika i surovih komentara koji su ga ojačali i siguran sam da će mu to pomoći na budućem poslu, bilo to u Evroligi ili NBA.“

Poslednjeplasirani klub Evrolige nije saopštio ime novog trenera, a francuski mediji ističu da su potencijalni kandidati za to mesto Andrea Trinkijeri, Serđi Skariolo i Vensan Kole.

BONUS VIDEO Alen se bunio, Željko: Nemoguće je to videti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar