Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Teško da među košarkašima postoji veći od ova dva straha - povrede kao prvog, i "pogrešnog mesta" pri nekom spektakularnom potezu kao drugog.

Upravo jedan takav potez izveo je reprezentativni plejmejker Srbije i košarkaš Virtusa iz Bolonje, Miloš Teodosić.

PROČITAJTE JOŠ...

Fantastičan koš Teodosića, koji je protiv Ređo Emilije protivničkog plejmejkera Leonarda Kandija napravio smešnim provukavši mu loptu oko struka, a zatim pogodivši koš levom rukom, oduševio je ljubitelje košarke širom sveta, ali popularni Teo nije prvi igrač kom je to pošlo za rukom.

Još u sezoni 1994/1995, Canis Stavrakopulos, inače košarkaš Ampelokipoija iz istoimenog predgrađa Atine, na meču protiv Arisa uspeo je na taj način da nasamari Dinosa Angelidisa, i postigne poene. Na kraju, njegova ekipa je slavila 116:115 nakon produžetka, pa možemo da kažemo da je potez Stavrakopulosa bio jedan od najvažnijih u trijumfu njegove ekipe nakon produžetka, 116:115.

Čuveni Harlem Globtrotersi inspirisali su i Stefona Marberija, koji je tokom Ol-star utakmice 2001. godine nakon lošeg skoka i propuštene šanse za „alej-up“ došao do lopte, a potom uspeo da na isti način zbuni Vlada Divca. Ipak, tadašnji košarkaš Nju Džersi Netsa (današnji Bruklin) nije bio precizan, dok je Divac uspeo da se osveti u narednom napadu zakucavanjem.

Marberi je tada ubacio 12 poena, Divac osam, a Istok je slavio 111:110.

Teodosić je u trijumfu nad Ređo Emilijom 89:62 ubacio 11 poena uz sedam asistencija, ali će ovaj meč ostati upamćen po ovom potezu:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar