Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Nije lako za sportistu kada priča o privatnim problemima, ali je lepo i dobro kada prizna gde je i zbog čega grešio

Verovatno ne postoji navijač Crvene zvezde koji nije bio oduševljem magijama Luke Vildoze krajem 2022. godine, kada je bio i MVP meseca decembra u Evroligi.

Argentinac je za kratko vreme u klubu „kupio“ simpatije svih iz crveno-belog tabora, a njegova saradnja sa Duškom Ivanovićem i odlično uklapanje u ostatak tima urodili su plodom, pa je Zvezda dugo bila ozbiljan konkurent za Top 8, ali i prvo mesto u ABA ligi.

PROČITAJTE JOŠ:

Ni početak nove kalendarske sezone nije bio loš za Vildozu i Zvezdu, ali je zajednički pad usledio nakon osvajanja Kupa u Nišu.

Kriza crveno-belih trajala je skoro mesec dana, za to vreme upisano je šest poraza i samo jedna pobeda, nade za Top 8 su se značajno smanjile, a izgubljeno je i prvo mesto u ABA ligi pred plej-of.

Na sve to, znalo se da Vildoza ima probleme van terena, raskinuo je vezu sa dugodoišnjom devojkom i to ga je pogodilo više nego što je bilo ko mislio. To sve se odrazilo na njegove igre na terenu, a bilo je primetno da je bio nervozan, ulazio je u sukobe sa saigračima, a nakon poslednje pobede Zvezde protiv Valensije u Evroligi otkrio je i da se svađao čak i sa trenerom Duškom Ivanovićem.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Imao sam nekih problema u privatnom životu, bio sam tužan, svi znaju o tome što je meni bitno. Bolelo je. Polako hvatam ritam, vraćam se u život. Dolazim svakog dana, vežbam, šutiram više nego uobičajeno kako bih se vratio u ritam. Kad imate problema u životu, samopouzdanje pati, to udari na ego, na ponos, sve to se prenese i na teren. Svađao sam se sa saigračima, sa protivnicima, sa novinarima, sa svima… Izvinite, sada sam opet stari Luka“, otvorio se neočekivano Vildoza.

Kojim god poslom da se bavimo, na kraju krajeva svi smo ljudi sa emocijama, koje, naravno, treba da kontrolišemo. Ne treba tražiti opravdanje za sve loše Vildozine partije, ali treba imati razumevanja za njegovo ponašanje i formu, iako su oni došli u veoma nezgodnom trenutku za crveno-bele.

Ne bi svaki sportista smeo da stane pred kamere i za njega strane novinare i ovako se otvori povodom svega što mu se dešavalo, ali za crveno-bele je najbitnije da se Vildoza „probudio“ i da je svestan kroz šta je prošao, te da se bolji dani naziru.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Vildoza ni protiv Valensije nije bio poenterski dvocifren, ubacio je devet poena, ali je imao sedam asistencija i tri skoka, a uz to je kontrolisao dešavanje na terenu, bio je strpljiv i povratio je „uljuljano“ samopouzdanje.

Buđenje ovog Argentinca dočekano je verovatno prekasno kada je plasman u Top 8 u pitanju, jer Zvezdu dalje vodi samo dodir sa neba (po tri poraza Baskonije i Žalgirisa, dva Efesa i sve pobede crveno-belih u tri kola). Ipak, dobre vesti za crveno-bele su makar takve da od Vildoze ponovo može da se očekuje ono najbolje, da se na šutu za tri poena opet vredno radi i da je Duško Ivanović znao šta je pričao kada je posle poraza u derbiju od Partizana istakao da će se Argentinac vratiti kada bude bilo potrebno.

Ainara Hihon je devojka zbog koje su mnogi navijači Zvezde bili nesrećni. Ona je bila sa Vildozom sve do početka ove godine, ali sada su i ti ljubavni problemi zalečeni. Svako je krenuo svojim životnim putem, a Vildozin primarni je onaj u ABA ligi, gde Zvezda „merka“ drugi trofej u sezoni.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Jasno je da Zvezda bez fokusiranog Vildoze nije isti tim, a da je sa njim u naponu snage, energije i šuterske forme, teško odrediti granicu do koje se može stići ove sezone.

Ljubav između Vildoze, Zvezde i Beograda nikada do sada nije dovedena u pitanje, tango se opet igra na Malom Kalemegdanu, a čini se da je sve ovo dobra podloga i za kraj ove, ali i narednu sezonu. O tom potom…

BONUS VIDEO Svađa Vildoze i Mitrovića na klupi Zvezde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare