Ovako se igra za Srbiju.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Hrvatsku u kvalifikacionoj utakmici za plasman na Evropsko prvenstvo u Hali sportova „Ranko Žeravica“ rezultatom 85:57 i tako je obezbedila plasman na Evrobasket.

PROČITAJTE JOŠ

Najbolja na ovom meču za Srbiju bila je Jovana Nogić koja je ubacila 21 poen, dok je Ivana Raca doprinela učinkom od četiri poena.

„Mislim da smo spremne ušle u utakmicu, znale smo da je Hrvatska jaka, pošto smo sa njom igrali pre godinu dana. Lepo smo odradile treninge, uradile smo ono što je selektorka tražila od nas i svaka od nas je bila fokusirana“, rekla je Nogić.

Raca smatra da je presudan bio inat nje, ali i njenih saigračica.

„Htele smo da pokažemo naš dobar inat, pošto prošli put nismo baš igrali najbolje sa Bugarskom. Da pokažemo publici da smo spremne za velike uspehe“, dodala je Raca.

Kao jedne od najmlađih igračica, iskustvo na Evropskom prvenstvu će im puno značiti.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„To je bio dug proces stvarno. Polako ulazimo u reprezentaciju, uigravamo se, a sve je počelo od Svetskog prvenstva kada smo dobile veću minutažu i samopouzdanje. Podržavaju nas i starije saigračice, bitno je Evropsko prvenstvo, ali je bitan i meč sa Bugarskom koji mora da se dobije. Potom fokus prelazi na pripreme i da odradimo Evropsko na najbolji način“, smatra Nogić, a Raca dodaje:

„Svetsko prvenstvo je bilo veliko iskustvo za nas, kao mlađe igračice. Nadamo se najbolje i u utakmici sa Bugarskom.“

Srbija će poslednji meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo odigrati u nedelju od 17 sati protiv Bugarske u Samokovu.

„Imamo veliki pritisak jer branimo titulu, ali ne razmišljamo tako. Radom i trudom će rezultat da dođe. Ako budemo tako razmišljale stvorićemo sebi pritisak i nervozu, tako da idemo opušteno“, završila je Nogić.

BONUS VIDEO Jokić i Denver počistili Kliperse

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar