Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Hrvatsku u kvalifikacionoj utakmici za plasman na Evropsko prvenstvo u Hali sportova „Ranko Žeravica“ rezultatom 85:57 i tako je obezbedila plasman na Evrobasket.

Kao i u prvom duelu kada su izabranice Marine Maljković bile bolje od Hrvatica, naše devojke su od samog starta pokazale da su bolji rival.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon šestog minuta kada je bilo 16:9 za Srbiju, Hrvatice nisu uspele da se vrate u meč i tokom celog duela su imale gotovo dvocifrenu prednost.

Nevena Jovanović je briljirala u uvodnom delu, zajedno sa Ivon Anderson, i brzo su stigle do dvocifrenog učinka. Hrvatsku je u tim momentima u životu održavala Šavonte Zelus, ali to nije bilo dovoljno. Srbija je stekla prednost od 12 poena na kraju prve četvrtine.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

U tom periodu pravu „rafalnu“ paljbu videli smo od strane Jovane Nogić, koja je do kraja prvog dela postigla čak četiri trojke. Kapiten, Tina Krajišnik nije morala da bude preterano aktivna u ovom delu, jer su njene saigračice bile sjajne.

Hrvatska do kraja druge deonice nije pronašla adekvatan odgovor za odbranu Srbije, koja je na poluvreme otišla sa +17.

Jedini pravi nalet Hrvatice su napravile na startu treće deonice, kada su smanjile na 12 poena razlike, ali je Krajišnik kapitenski preuzela stvari u svoje ruke i lako je odbijen nalet protivnika.

Do kraja treće deonice nastavila se sjajna odbrana naših devojaka, ali može da čudi to što je Srbija na kraju treće deonice imala ak 16 izgubljenih lopti, uprkos velikoj prednosti.

Anderson i Nogić su nastavile da vode našu ekipu do pobede i u trećoj deonici, te je sve bilo rešeno praktično tada. U poslednjem delu selektorka Marina Maljković je dala šansu svim igračicama, a one su to znale da iskoriste.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Konačan rezultat bio je , a Srbija je ovom pobedom obezbedila plasman na Evrobasket.

Mora se reći i da su naše devojke imale veliku podršku na ovom meču u Hali sportova „Ranko Žeravica“, a ulaz na ovaj meč je bio slobodan.

Najefikasnije kod Srbije bile su Jovana Nogić sa 21, Ivon Anderson sa 19 i Nevena Jovanović sa 12 poena.

Hrvatsku je predvodila Šavonte Zelus sa 27 poena, pratile su je Matea Tadić i Iva Slosnjak sa osam poena.

Srbija će poslednji meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo odigrati u nedelju od 17 sati protiv Bugarske u Samokovu.

Standings provided by Sofascore


Srbija – Hrvatska 85:57 (29:17, 20:15, 18:16, 18:9)

Dvorana: Hala sportova „Ranko Žeravica“; Sudije: Sahin Mehmet, Kardaris Anastasios, Nađi Viktor;

Srbija: Raca 4, Jovanović 12, Crvendakić 4, Anderson 19, Stanković 4, Nogić 21, Topuzović 4, Stanacev 3, Janković 2, Krajišnik 5, Zec, Đorđević 7; Trener: Marina Miljković

Hrvatska: Zelus 27, Mašić 2, Begić 2, Miloglav 3, Slonjsak 8, Tadić 8, Broić, Cvitković 2, Strize, Mandić, Vojtulek, Bura 2; Trener: Stipe Bralić

Srbija - Hrvatska 85:57

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar