Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Selektor košarkaša Srbije Svetislav Pešić najavio je dolazak Miloša Teodosića za mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci protiv Letonije i Belgije.

PROČITAJTE JOŠ

„Svi igrači su došli koje smo pozvali. Teo je u putu, dolazi, imao je zdravstveni problem u porodici, na veliko zadovoljstvo za sve nas sinoć je igrao utakmicu i dolazi. Ostali su tu, stizali su kalo su stigli, neki iz Fuenlabrade su zakasnili, jer su imali utakmicu u Malagi“, rekao je Pešić.

Selektor je istakao da je prezadovoljan odzivom igrača.

„Oni koji igraju u Evroligi i NBA imaju druge probleme. Nisam skraćivao spisak, svi su tu, i videćemo ko može da pomogne“, rekao je Pešić.

On je istakao da Srbiju čeka težak meč sa Letonijom.

„Tu je jedan, nema pitanja o protivnicima, jer smo mi najbolji na svetu i nepobedivi. Igramo protiv ekipe koja se sakrila iza Litvanije. U prednosti su u odnosu na nas, jer su zajedno od juna i jula. Imaju tri igrača iz Španije, dvojica iz Italije, iz VTB lige. Tu je i Kuruc, iz Partizana, već su uigrani. Pripremamo utakmicu, vidi se da su dobro uigrana mašina. Za nas će to biti dodatan izazov, a za to se nemamo vremena, hteli mi ili ne. Trudimo se koliko god je moguće da budemo racionalni u izboru napada i odbrane i u postavljanju igrača na svoje pozicije koje imaju u klubovima. Iovako su zbunjeni, pa ne moram još ja da ih zbunjujem.“

Kako je saopštio Košarkaški savez, na treningu je bilo 16 igrača, a zbog obaveza u klubovima sedmorica igrača koji igraju u Evroligi neće biti na raspolaganju selektoru za utakmicu protiv Letonije. Naknadno će biti poznato da li će oni igrati protiv Belgije.

Meč sa Letonijom, se igra 25. novembra u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“, a tri dana kasnije Srbiija gostuje Belgiji u Monsu.

BONUS VIDEO Novak psovao svoj štab posle brejka Zvereva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare