Krivična prijava protiv Teovog brata za pokušaj silovanja

Košarka 14. jul. 202112:50 > 12:5314 komentara
Podeli:
Jovan Teodosić
Jovan Teodosić Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Zbog sumnje da je izvršio pokušaj krivičnog dela silovanje, Višem javnom tužilaštvu u Valjevu podneta je krivična prijava protiv Jovana Teodosića (36), rođenog brata košarkaša Miloša Teodosića.

Kako je rečeno Tanjugu u tom tužilaštvu, krivičnu prijavu protiv njega podnela je I.R. (43), bivša radnica hotela „Crni vrh“ čiji je Jovan Teodosić direktor, koja tvrdi da ju je napastvovao 4. decembra 2019. godine u njenoj spavaćoj sobi, tokom probnog rada, pred otvaranje hotela.

PROČITAJTE JOŠ

U tužilaštvu kažu da će oštećenoj biti dodeljen status posebno osetljvog svedoka, kao i da će tužilaštvo naložiti sve radnje predviđene zakonom, radi prikupljanja informacija i obasveštenja radi utvrđivanja ima li elemenata krivičnog dela.

Oštećena I.R. je krivičnu prijavu podnela u prisustvu svojih punomoćnika, advokata Dragoslava Ljubičanovića i Jovane Turković.

U krivičnoj prijavi, pored ostalog se navodi da je Jovan Teodosić oko dva sata posle ponoći 4. decembra 2019. godine u hotelu „Crni vrh“ na Divčibarima u sobi u kojoj je oštećena u to vreme, tokom probnog rada hotela živela, pokušao da je obljubi upotebom sile i pretnje da će ugroziti njen telesni integritet.

Nakon toga pokušaja, on je oštećenoj rekao da će to činiti svake noći, a ona je, usled preživljenog događaja pretrpela psihičku i fizičku traumu. Zbog toga, kako se navodi u prijavi nije smela odmah da istupi i podnese krivičnu prijavu protiv osumnjičenog, koji se prema njoj i prema drugim zaposlenima ponaša kao „siledžija“.

Jovan Teodosić
Jovan Teodosić Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Jovan Teodosić je vlasnik i direktor privrednog društva Sport Agent DOO Beograd, u sklopu kojeg posluje hotel „Crni vrh“ na Divčibarama, a u kom je I.R. radila kao zaposlena u računovodstvu.

Hotel je otvoren 22. decembra 2019. godine, a u periodu pred otvaranje, zaposleni su imali radnu obavezu da borave i žive u hotelu.

Inače, status posebno osetljivog svedoka dodeljuje se svedocima ili žrtvama krivičnih dela za koje postoji potreba zbog posebnih okolnosti koje u svakom konktretnom slučaju ceni nagležni organ, u zavisnosti od faze postupka, tužilaštvo ili sud.

U ovim slučajevima žrtve mogu da dobiju punomoćnika o trošku države, mogu iskaz da ne daju pred okrivljenim i njegovim braniocem, već iz svoje kuće, ili u posebnim prostorijama tužilaštva ili suda, ili putem video-linka.

Mogu da budu ispitani i uz podršku stručnjaka poput psihologa, socijalnih radnika…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar