FOTO: SRDJAN STEVANOVIC

Svetislav Pešić konačno će objaviti svoju autobiografiju, koju je dugo pripremao, a predstaviće je velikani košarke.

PROČITAJTE JOŠ

Pešić će 12. januara 2022. u Kraun Plazi promovisati knjigu „Moja igra, moj put“, a o knjizi će govoriti Vlade Divac, Dejan Bodiroga i Marko Pešić.

„Priča o čoveku koji je stvorio Beli Harlem, od Bormija do Indijanapolisa, inovatoru koji je uvek vukao hrabre poteze, učitelju koji iz učenika izvlači sve najbolje. Iskreno, oštro i emotivno o putu i preprekama do uspeha“, navodi se u najavi knjige.

Priču promoviše i slogan „Od koša na komšijskom dudu do vrha sveta“, a izdavač je pirotski Pi-Press.

Knjiga će koštati 2.200 dinara, ima 448 strana, a iz štampe izlazi 1. februara 2022. godine.

„Košarka je nešto između timskog i individualnog sporta. Kombinacija individualne kreativnosti i atletike. Od pojave košarke pa sve do danas cilj je uvek isti – ubaciti loptu u koš. Ono što je u košarci fascinantno je da su pet igrača dovoljna da pokrenu timsku igru i duh, a opet jedan igrač i trener sa svojim odlukama mogu bitno da utiču na razvoj utakmice (igre) i rezultat. Sreća je u privatnom životu osnova za sve. Bez duševnog mira šta imaš? Ljudi žele i uspehe. Za mene je život borba protiv prepreka, neprijatnosti, postavljanje zadataka da bi bio bolji. Posvećenost… U sportu uspeh ne leži u tome da radiš samo ono što voliš, nego da voliš ono što radiš. Život se menja i ja učim da se menjam. Treba znati učiti i biti skroman, i prihvatiti da neko nešto radi bolje, na to nije uvek lako pristati, ali to je najbolji put do uspeha. Pronaći balans između skromnosti i samopouzdanja“, kaže Pešić u najavi knjige.

Uvod čine priče koje su pisali Bora Stanković, Vlade Divac i Dejan Bodiroga, sledi prvi deo sa pričama o Bormiju, Sarajevu, Albi, Americi, Indijanapolisu, Istanbulu, Đironi, Zvezdi i svim drugim klupskim i reprezentativnim epizodama.

Drugi deo čine fundamenti košarke, motivacija, uloga trenera, taktika, razlike između kluba i reprezentacije, budućnost košarke…

BONUS VIDEO Golovi sa utakmice između Mančester Sitija i Lestera 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar