Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Izborna skupština KK Crvena zvezda zakazana je za ponedeljak od 16 časova, posle čega će biti poznata budućnost kluba sa Malog Kalemegdana.

PROČITAJTE JOŠ

Prethodnih pola godina bilo je u „magli“ kada je u pitanju budućnost Crvene zvezde iz ugla najvažnije fotelje, u kojoj je Nebojša Čović.

Još 30. juna ove godine, održano je redovno zasedanje Skupštine kao poslednje u prethodnom sazivu.

Kako je navedeno sa Malog Kalemegdana, Skupštini i svim ostalim rukovodećim organima kluba (predsednik, predsedništvo, Upravni odbor…), isticao je petogodišnji mandat.

„Obrazlažući finansijski izveštaj prvi čovek crveno-belih je naveo da je Covid sezona u kojoj je naš prvi tim odigrao 79 takmičarskih utakmica, imao brojna putovanja, testiranja, povrede igrača i zarazu virusom korone, kao i neminovne kadrovske promene u igračkom i trenerskom sastavu, ali i dodatne nepredviđene troškove za klub, koji su doveli do vrlo složene finansijske situacije u kojoj se klub trenutno nalazi. Direktor kluba Filip Sunturlić informisao je članove Skupštine o svim aktivnostima koje je klub preduzeo tokom prethodne sezone, planovima za narednu, kao i u prelaznom roku i daljim koracima koje Crvena zvezda planira u tom smeru. Takođe, direktor kluba informisao je prisutne i oko položaja KK Crvena zvezda u evroligaškoj porodici i statusa našeg kluba pred ECA i Evroligom čiji je član prethodnih 10 godina. Konačno, zasedanje Skupštine okončano je odlukom o raspisivanju izbora, imajući u vidu da je svim organima kluba verifikovan mandat odlukom Skupštine do sprovođenja izbora koji bi trebalo da se održe početkom avgusta“, saopšteno je tada.

Inače, još u martu ove godine, Čović je javno rekao da je u dilemi oko nastavka rada u Zvezdi.

„Mandat u Zvezdi mi ističe na leto, a posle svega što sam prošao s koronom, dobro ću da razmislim o svemu dalje“, rekao je Čović tada za BH Basket.

Čović je imao velike zdravstvene probleme u prvom delu 2021. godine, u januaru je preležao koronu i izgubio 36 kilograma, uz udar na ceo imuni sistem, srce, jetru i bubrege.

I sam Čović je rekao ad je svakako 20 kilograma trebalo da izgubi zbog nezdravog načina života, što je i bio jedan od razloga da bude u dilemi oko vođenja kluba.

Ipak, kako se nezvanično saznaje, Čović je sada spreman za nastavak i ima elan da nastavi sa vođenjem Zvezde, koja je uspešno iznela deo sezone do kraja 2021. godine.

Zvezda dominira u ABA ligi sa samo jednim porazom, u Evroligi je na 7-10 uprkos brojnim kadrovskim problemima koji od početka sezone muče crveno-bele, a prošle nedelje bili su na pragu pobede protiv aktuelnog evroligaškog prvaka Efesa.

BONUS VIDEO Efes – Zvezda, najbolji momenti meča

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar