Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić imao je poruku za ljude koji rade u Košarkaškom savezu naše zemlje.

U subotu je završen još jedan Kup Radivoja Koraća, Crvena zvezda je u finalu pobedila Partizan sa 85:79, ali je tokom turnira i te kako bilo iznenađenja.

Najpre, Hercegovac iz Gajdobre je kao klub iz B lige izborio plasman na Kup, a onda je u četvrtfinalu dobro oznojio crno-bele.

PROČITAJTE JOŠ:

Najveća iznenađenja napravili su Čačak 94 i Vojvodina. U gradskom derbiju u četvrtfinalu Čačak 94 je bio bolji od Borca, dok je Vojvodina dan kasnije savladala Megu, a onda je u polufinalu dugo mučila Partizan, koji je utakmicu prelomio tek u poslednjih pet minuta.

Selektor Srbije bio je u Nišu gde je pratio dešavanja na Kupu i veoma je zadovoljan.

„Čestitam Zvezdi na osvajanju Kupa. U Nišu je bilo dosta interesantno. Posle Niša ćemo se složiti da odgovorni moraju da sednu i da se dogovore da mi imamo našu jedinstvenu profesionalnu ligu, videlo se da tu ima dobrih ekipa. Borac Čačak, Čačak 94, Vojvodina, Subotica se pojavljuje kao važan centar. Bilo je dosta dobro. Znam da većina kod nas gleda samo Zvezdu i Partizan, takvi smo kakvi smo, ali tamo se videlo i drugih kvaliteta. Nije bilo incidenata, bilo je dobra organizacija, na boljem nivou nego ranijih godina, koliko sam ja video i primetio. Struja je bila na vreme, agregati su bili pripremljeni. Najbolje učiš iz poraza“, istakao je Pešić.

Selektor „orlova“ je i godinama unazad pričao kako Srbija treba da ima jaču profesionalnu ligu, kako i ljudi iz Saveza, ali i Zvezda i Partizan moraju aktivno da se uključe i promene stanje u srpskoj košarci.

Kup u Nišu bio je odličan pokazatelj toga da se košarka u našoj zemlji ne igra samo u klubovima iz ABA lige, a pogotovo ne samo u Zvezdi i Partizanu, koji jesu najjači, ali ne i jedini.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar