Vladimir Jovanović; Foto: ABA/Mega Soccerbet/Ivica Veselinov

Trener Mege Vladimir Jovanović zadovoljan je zbog načina na koji je njegov tim savladao FMP iz Železnika u 12. kolu ABA lige.

Mega je pobedila sa 92:91 posle produžetka i dva puta se vraćala „iz mrtvih“. Najpre je u četvrtoj četvrtini na tri minuta pre kraja gubila sa deset razlike i izborila je produžetak 77:77.

PROČITAJTE JOŠ:

Zatim je u produžetku posle poena odličnog Filipa Čovića, Jovanovićev tim zaostajao devet poena, ali je za dva minuta opet sve vratio u egal i trojkama Novaka, Petruševa od table i uz podršku ostalih saigrača – pobedio.

„Ove godine smo odigrali svakakvih utakmice, ali ovakvu utakmicu nismo odigrali. I ne bih mogao da je svrstam, utakmica je, pretpostavljam, bila dobra za gledanje preko televizije, ali je bila jako teška za igru. Ovakve utakmice su jako bitne za ovaj naš mladi sastav, bez obzira na rezultatski deficit koji smo imali u veoma važnim trenucima, uspeli smo da ga nadoknadimo, pre svega verom i karakterom“, rekao je Jovanović posle meča.

Dodao je da je Mega i protiv nekih jačih timova pokazala da ume da igra kvalitetnu košarku. To uostalom pokazuje i plasman, jer je Mega trenutno u vrhu ABA lige uz Crvenu zvezdu.

„Ova ekipa, pored nekih individualnih kvaliteta, pa i kolektivnih, pokazala je i protiv nekih jačih timova protiv kojih smo igrali, da ima karakter i nije se predavala 45 minuta. Ovom prilikom moram da čestitam mom kolegi Đeri (Bojan Đerić prim. aut.) i ekipi FMP-a koja je od prvog do poslednjeg minuta produžetka odigrala jako dobru utakmicu, kvalitetnu i dobro postavljenu i napravili su nam velike probleme. U jednom trenutku smo gubili i po 10 razlike i na neki suv karakter smo izvukli utakmicu do kraja“, rekao je Jovanović.

Najefikasniji su na meču bili Filip Čović sa 26 poena i deset asistencija za FMP, dok je Petrušev na drugoj strani ubacio 25 poena.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar