Foto: Tanjug/Curtis Compton/Atlanta Journal-Constitution/AP

Klivlend Kavalirsi (4-2) savladali su Atlanta Hokse (4-2) za koje nastupa naš Bogdan Bogdanović sa 96:91 u neizvesnoj završnici.

Naš as je za 23 minuta na parketu upisao 11 poena uz po dva skoka i dve asistencije, a šut ga nije služio kako je navikao. Postigao je tek tri trojke iz devet pokušaja, dok je postigao jednu dvojku iz tri pokušaja..

POGLEDAJTE JOŠ

Hoksi su sredinom treće deonice imali i 15 poena prednosti, ali je Kolin Sekston znao da odgovori na sve poene Atlante u završnici.

Atlanta je vodila od prve deonice, koju je lagano uvećavala, ali su Kavalirsi uzvratili početkom treće deonice serijom od 9:0.

U poslednjih 48 sekundi se ušlo sa nerešenim rezultatom (88:88). Sekston je pogodio trojku, Kolins i Bogdanović su promašivali, a Klivlend to naplatio sa tri od četiri pogođena penala.

Srpski as je pogodio trojku za minus tri (94:91) na 5,7 sekundi do kraja, ali je Sekston sa linije za slobodna bacanja rešio pitanje pobednika.

Trej Jang, prva zvezda Houksa, bio je daleko ispod nivoa na kom smo navikli da ga gledamo, pa su odgovornost preuzimali saigrači. Jang je susret završio sa 16 poena (6/16 iz igre), četiri skoka i 10 asistencija za 34 minuta na parketu

Sekston je meč završio sa 27 poena, a pratio ga je Džaval Mekgi sa 14 uz devet skokova i četiri asistencije. Deandre Hanter je bio najefikasnij u Atlanti sa 17 poena, dok je Klint Kapela upisao dabl-dabl učinak sa 16 poena i isto toliko skokova.

 

Atlanta nakon ovog susreta ima četiri trijumfa uz dva vezana poraza, a isti skor sada ima i Klivlend.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar