Sahrana Stevana Jelovca na gradskom groblju u Novom Sadu
Sahrana Stevana Jelovca na gradskom groblju u Novom Sadu Foto:BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Stvan Jelovac, reprezentativac Srbije u košarci i košarkaš atinskog AEK-a, sahranjen je na Gradskom groblju u Novom Sadu, a od njega su se oprostili porodica i prijatelji.

Na Gradskom groblju okupio se veliki broj prijatelja Stevana Jelovca i ljudi iz sveta košarke, među kojima je bio i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

U današnjem „Dnevniku“ objavljen je veliki broj čitulja posvećenih Jelovcu. Od prerano preminulog sportiste oprostili su se članovi porodice, prijatelji, drugari iz osnovne škole, Košarkaški klub „NS Orlovi“, kao i košarkaš Milenko Tepić.

PROČITAJTE JOŠ...

„Putuj Stevice visoko među zvezde, tebi je među njima mesto“, napisali su u emotivnoj čitulji prijatelji iz „Flaminga“ Stevana Jelovca.

Jelovac je preminuo nakon što je sredinom novembra imao moždani udar. Potom je bio lečenju, ali nije uspeo da se izbori.

Jelovac je rođen u Novom Sadu, 1989. godine. Nastupao je za brojne klubove u Srbiji, Turskoj, Španiji, Italiji, Litvaniji, Nemačkoj, Japanu i Grčkoj, koja mu je bila poslednja igračka destinacija. Nosio je dres Vizure, Mege, Crvene zvezde, Antalije, Zaragoze, Nižnjeg, AEK-a…

Poslednji klub za koji je nastupao bio je AEK, koji se oprostio od Jelovca rečima: „Zauvek sa nama, brate“.

Sahrana Stevana Jelovca na gradskom groblju u Novom Sadu
Sahrana Stevana Jelovca na gradskom groblju u Novom Sadu Foto:BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Osim toga, nastupao je i za reprezentaciju Srbije, a bio je jedan od najzaslužnijih za plasman Srbije na Mundobasket u Kini, kada je dobio naknadno pozivnicu za državni tim, prikazavši dobru igru.

Vest o njegovoj smrti potresla je košarkaški svet, a od Jelovca su se oprostili košarkaši, među kojima su Bogdan Bogdanović, Boban Marjanović, Nikola Mirotić, a oproštajne poruke ostavili su i brojni evropski klubovi. Dirljiva je bila i oproštajni tekst menadžera i agenta Miška Ražnatovića, koji je napisao da je „zastupao mnoge lošije i mnoge bolje igrače od njega, ali nikad nikog takve dobrote“.

Bonus video: Sahrana Dušana Ivkovića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar