FMP - Partizan Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trener FMP-a Nenad Stefanović zadovoljan je izdanjem svoje ekipe u meču sa Partizanom, mada ne i krajnjim ishodom meča.

Partizan je na gostujućem parketu u FMP areni u Železniku slavio sa 97:91 mada je tokom meča u više navrata imao i dvocifrenu prednost.

PROČITAJTE JOŠ:

„Čestitke Partizanu na zasluženoj pobedi, igrali su konstantnije od nas tokom 40 minuta. Mi smo imali previše padova za ovakvu utakmicu i preloš šut za tri poena 4/19, da bismo bili bliže ili da bismo dobili utakmicu. To su dva faktora koja vidim na prvu bez gledanja snimka. Čestitam ekipi na borbi i ispunjavanju većeg dela traženih detalja. Način na koji igramo kod kuće je dobar, ali moramo na gostovanju da pokažemo nivo čvrstine i koncentracije. Imali smo 15 skokova u napadu protiv izvanredne ekipe, iskontrolisali smo njihov skok i što je najvažnije, nismo im svojom igrom dali priliku da se odmaraju. Svi nosioci Partizanove igre imali su veliku minutažu. To nam je bila velika želja i u tome smo uspeli“, objasnio je Stefanović posle meča.

Svestan je da se kažnjava svaka greška kada igrate protiv evroligaša, posebno onog koji je deo Top 8 društva kao Partizan ove sezone. Ali, Stefanović je napomenuo i hendikep sa kojim se njegov tim suočio, posebno odlaskom Trenta Frejzera.

„Znate koliko smo promena mi napravili u timu. Voleo bih da vidim neki drugi tim da im ode startni plejmejker i da im ne igra startni bek, koji zbirno imaju 35 poena i 15 asistencija, znači 70 poena. Mi se borimo super, sad to što ljudima drugačije deluje, momci su novi. Mi neke njihove greške svakako nismo kaznili do kraja. Podsetili ste me i da je 17 izgubljenih lopti takođe bitan faktor“, kaže Stefanović.

Aleksa Stepanović je ubacio 21 poen Partizanu i od njega trener očekuje da svaku utakmiu igra tako.

„Stepanović je bio fantastičan i voleo bih da ovako igra protiv svake ekipe kao Partizana, i to ću mu reći. Kad pričamo o Meningu, moramo da kažemo da je došao iz KLS, i ne pričamo ništa dalje. To je dva ranga ispod ovoga. To je za mene sjajno. Igrao je trojku na koledžu, a ovde igra pleja. Fantastično. Što se Mura tiče, lestvica je postavljena visoko sa Džonsom i Frejzerom i on se za sada dosta dobro nosi, ali da može i mora da bude bolje u ovoj fazi“, konstatovao je Stefanović.

BONUS VIDEO: Izjava Smajilagića posle Reala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar