Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Stefan Birčević, donedavno član Partizana, imenovan je za sportskog direktora lazarevačkog Borca. Reklo bi se "direktno iz sportskih patika u direktorske cipele".

PROČITAJTE JOŠ

Međutim nije baš tako, srpski reprezentativac, koji je sa saigračima gradio uspehe nacionalnog tima od 2014. godine do prošlog leta, odlučio je, da dok čeka pravu ponudu za nastavak igračke karijere i na ovaj način nastavi da pomaže mladom klubu iz rodnog grada, koji se do sada zvao ‘La basket’.

Sa promenom imena, nisu se promenile ambicije, već je želja da klub, koji će u predstojećoj sezoni igrati u Prvoj muškoj regionalnoj ligi, grupa Centar, nastavi sa rastom.

„Na svima nama je da se potrudimo da pre svega što više dece se okrene sportu, a što se nekih rezultatskih maštanja tiče, voleli bismo jednog dana da zaigramo prvo u KLS. Svesni smo da tog stepenika ima još mnogo, pre svega rada, zato idemo korak po korak“, kaže Birčević, koji i na ovaj način želi da pomogne rodnom Lazarevcu.

U upravi se nalaze brojni uspešni poslovni ljudi, od predsednika Vladimira Ilića (direktor Tigar Pirot), članova Upravnog Vladimira Dragutinovića, Ivana Milovanovića, Aleksandra Juričića, Borisa Lazića i Zorana Đorđevića. Podršku ekipi pružio je i Ivan Marinković, generalni direktor FK Borac Lazarevac.

„Mislim da imamo potencijal, pre svega naša deca, iz Lazarevca, okrenuti smo ka njima, da se bave košarkom koja je odavno ušla u gene našeg naroda“, dodaje srpski reprezentativac.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare