Stef Kari
Stef Kari; Foto: Tanjug/AP Photo/Doug McSchooler)

Golden Stejt pobeđuje i kada ne igra najbolje. Ovog puta je i neizvesnoj završnici pala Indijana sa 102:100, a Nemanja Bjelica je imao nešto manje minuta nego obično.

PROČITAJTE JOŠ

Srpski košarkaš je na parketu proveo samo osam minuta, a i to mu je bilo dovoljno da upiše tri poena (1/1 za tri), uz dva skokova. Bio je ovo jedan od retkih mečeva od početka sezone na kom je njegov plus/minus učinak negativan. I to samo -1.

Sve oči su i na ovom susretu bile uprte u Stefa Karija. Po mnogima najbolji šuter lige u istoriji uspeo je da postigne 26 poena (uz šest skokova i šest asistencija), ali je pogodio „samo“ pet trojki.

Tako je ostao na dve trojke od prevazilaženja rekorda Reja Alena koji je tokom 18-godišnje karijere postigao čak 2.973 trojke u toku ligaškog dela sezone. Očekuje se da Kari to uradio u četvrtak u meču protiv Njujork u čuvenom „Medison Skver Gardenu“.

Publika u Indijanapolisu je želela da prisustvuje istoriji, pa je svaki put sa oduševljem slavila trojke Karija, a istovremeno je od njega tražila da ne ide na prodor, već da šutira za tri poena.

Iz 15 pokušaja je Kari bio samo pet puta precizan što dovoljno govori koliko ga ovaj rekord opterećuje. Uostalom četiri od 10 najgorih partija za tri poena (sa 20 i više pokušaja) desilo mu se u prethodnim mečevima kada je jurio istoriju.

„Uživam u trenutku, kucam na pragu. Prilično je nestvarno. Samo nastavite da igrate košarku, uzimate šuteve koje mislite da možete da ubacite i uživate u iskustvu“, rekao je KAri.

U Voriorsima su najefikasniji, posle Karija, bili Grin i Higins sa po 15 poena, dok je Domantas Sabonis postigao 30 (uz 11 skokova) u porazu Indijane.

NBA rezultati

Utorak

Klivlend – Majami 105:94

Indijana – Golden Stejt 100:102

Toronto – Sakramento 124:101

Atlanta – Hjuston 126:132

Boston – Milvoki 117:103

Memfis – Filadelfija 126:91

Dalas – Šarlot 120:96

Denver – Vašington 113:107

LA Klipers – Finiks 111:95

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Nikola Jokić izludeo centra Čikago Bulsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar