Denver Nagets
Denver Nagets, Nikola Jokić, Džamal Marej, Eron Gordon; Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski)

Sa nestrpljenjem se očekuje taj 18. oktobar i početak ligaškog dela NBA sezone. Već do tada će Denver dobiti odgovor na nekoliko pitanja.

Predsezona je počela okršajem Golden Stejt Voriorsa i Vašington Vizardsa u Tokiju (prva od dve egzibicije), a to je samo uveod u spektakularnu sezonu koja će početi 18. oktobra.

PROČITAJTE JOŠ

U novu sezonu Nikola Jokić ulazi kao dvostruki MVP NBA lige i po ESPN rangiranju je drugi najbolji igrač lige, odmah iza Janisa Adetokumba.

Ovo bi mogla da bude prelomna sezona u karijeri Jokića jer će konačno imati na terenu zdrave saigrače Džamala Mareja i Majkla Portera Juniora, pa se sa pravom očekuje da upravo „grumenje“ bude najveće iznenađenje lige.

Niko nije do kraja siguran koliko daleko može da ode Denver, ali bi plasman u finale NBA lige opravdao sve želje navijača. Naravno, Jokić je i pre sezone poručio da želi da bude Tim Dankan Denver Nagetsa, a to podrazumeva i osvajanje titula (ne samo vernost).

Jokić je dve godine uzastopno bio MVP najbolje lige na svetu, a do sada je odigrao 527 utakmica i u proseku beležio 19,7 poena, 10,4 skoka i 6,2 asistencije.

Denver je sada pospremio ekipu kako bi trebalo, pa je stigao Diandre Džordan kom je Jokić jedan od motiva za dolazak.

„Zašto baš Denver? Bilo je ekstremno lako. Zbog svega što su Nagetsi izgradili u poslednjih nekoliko godina. Igrali su u finalu Zapada, uprkos nekoliko povreda. Momci koji su se vratili su zdravi i želeo sam da budem deo toga. A i igrati sa dvostrukim uzastopnim MVP-jem je takođe dobro. talenta u rosteru i Nikole Jokića“, rekao je Džordan.

Srpski centar neće igrati u predsezoni protiv Oklahoma Siti Tandera (4. oktobar), Čikago Bulsa (8. oktobar), Finiks Sansa (11. oktobar), LA Klipersa (13. oktobar), dok bi u generalnoj probi protiv Golden Stejt Voriorsa 15. oktobra možda mogli da vidimo i Jokića.

Srpski centar je prethodnih sezona igrao po tri utakmice u predsezoni, uvek su njegovi minuti bili limitrani, a time i prosek znatno manji nego kasnije tokom sezone. Ipak, iz godine u godinu je pokazivao napredak upravo u ovom periodu.

Prvi meč u novoj sezoni Denver igra 20. oktobra protiv Jute Džez.

Pokazao je Jokić do sada da se sjajno razume sa Marejem, pa smo videli kako na treningu igraju i američki fudbal. U jednom trenutku je Jokić uhvatio loptu kao od šale što je učinilo da ga mnogi sele u NFL klub Bronkose.

Ipak, njihova dobra hemija vidljiva je i na terenu, ali i van njega. Snimci sa treninga pokazuju da se sa pravo mnogi nadaju da bi ovo mogla da bude ta sezona Denvera.

U predsezoni će Jokić već moći da vidi na koga može da se osloni u novoj sezoni, a biće to prilika da se vidi da li treba praviti promene.

BONUS VIDEO Jokić: Želim da budem Tim Dankan Denver Nagetsa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar