Kevin Panter i Jaka Blažič; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Njujork, jedan od lidera svetske ekonomije, postao je nažalost lider po broju obolelih i preminulih od koronavirusa, koji daleko premašuje ostale američke države i gradove. A jedno od najvećih žarišta je gradski okrug Bronks, rodno mesto Kevina Pantera, uzdanice Crvene zvezde.

“Slušam i gledam vesti svakoga dana… Za sada je dobro, ali ne želim da znam, niti da pratim onoliko informacija koliko mogu. Teško je ispratiti sve te gubitke koji se stalno dešavaju. Vrlo je teško situacija i iskreno, deluje da dugo traje i da će još dugo biti ovako”, kaže Panter za Nova.rs.

Kao većina sugrađana, i plejmejker Zvezde maksimalno poštuje mere ograničenja kretnje, i priča kako provodi vreme.

„Iskreno, najviše igram video igrice na ‘plejstejšnu 4’, NBA 2K. Gledam i serije i filmove, uradim i po kući šta treba, i tako najčešće provodim nekoliko poslednjih nedelja”.

PROČITAJTE JOŠ

Panter dodaje i kako je u kontaktu sa nekoliko saigrača, sa kojima se redovno čuje. Posebno ističe koliko mu nedostaje košarka.

„Čoveče, da li mi nedostaje? Predugo smo bez košarke i zbog toga je dodatno teško. Ovo je sigurno najduži period ikada u životu da sam bez košarke. Skoro mesec dana nisam šutnuo na koš i to je strašno.”

Kada će se i da li uopšte nastaviti sezona, to zanima sve, a odgovor je u magli. Vode se brojne polemike na tu temu i temu povratka igrača na terene širom Evrope.

„Iskreno, mislim da je zdravlje ljudi previše ugroženo i sve je predaleko otišlo. Već smo ušli u april… Ali, nije na meni da o tome odlučujem. Ne mogu da zamislim šta će biti. Ako se bude igralo – igraće se, ali mislim da to niko još ne može da zna.”

Nije mnogo proteklo od Panterovog dolaska u Zvezdu do prekida sezone, ali bilo je dovoljno da zavoli klub i Beograd.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

„Bilo je super, imali smo dobre utakmice uz super saradnju sa stručnim štabom i saigračima. Sve je bilo lepo, Beograd je sjajan grad i definitivno sam uživao“.

Uživao je i u radu sa Draganom Šakotom, s kojim je svojevremeno osvojio Ligu šampiona u dresu AEK, a taj uspeh je ponovio i sa Sašom Đorđevićem i Virtusom.

„Igrao sam za dva sjajna trenera. Šakota je znao odakle dolazim i gde pripadam. Obojica su pobednici i dozvoljavali su igračima da budu ono što jesi. Nije dugo trajalo, ali smo imali uspeha. Srećan sam i počastvovan što sam radio sa dva izuzetna stručnjaka, dva sjajna čoveka koja su imala uticaj na moju karijeru”, završava Panter intervju za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram