Foto: fiba.basketball

Košarkaški analitičar Marin Sedlaček izneo je neke od nedostataka u igri Srbije u kvalifikacionom meču za Mundobasket.

Srbija je pobedila Veliku Britaniju u Njukaslu u petom prozoru kvalifikacija sa 74:68.

PROČITAJTE JOŠ:

Britanci su se pokazali kao tvrd orah za tim Svetislava Pešića, ali je poznato da Srbija ne može da računa na najjači sastav zbog izostanka brojnih igrača iz Evrolige i NBA.

„Mi smo u prvom poluvremenu izuzetno koristili situacije u kojima smo imali aktivnost u skoku u napadu, ali posle tog skoka nismo imali poene iz druge šanse. Zato nam je procenat za dva poena bio ispod 50 posto. Došli smo u i situaciju na poluvremenu da nam fale poeni spoljnih igrača, a spoljni igrač je rešio utakmicu. Spoljni igrači dobijaju utakmice. Olaseni sa svojih 16 poena nije mogao da donese pobedu, a Nelsona nije bilo do onih dva poena koje je ubacio u drugom poluvremenu. Odbrana je bila faktor koji je presudio pod jedan, ona će biti faktor koji će presuditi svaku našu utakmicu. Ali isto tako nam je preko potreban i broj poena spoljnih igrača od 60 posto“, analizirao je Sedlaček na Sport klubu.

Podsetio je i da je Srbija na nešto manje od četiri i po minuta pre kraja Srbija imala +9, a na 20 sekundi pre kraja meča je Ognjen Jaramaz rešio meč svojim polaganjem za 72:68.

„Ovo je jedan, da kažemo, neko će se naljutiti, izuzetno kvalitetan tim moje ulice. Znači igrači koji igraju zajedno, koji se dobro razumeju, respektuju loptu, poštuju pravila i koji igraju na jedan specifičan način i koji su kompetitivni u određenom smislu za određen period igre. Kad smo imali deset poena, ne znam da li smo imali 12. Kad smo imali deset poena prednosti, imali smo promašen zicer Boriše Simanića. Da smo tad otišli na +12, sigurno da bi ta dva poena značila na kraju ne 68:70, nego 68:72. Sigurno da će se tu praviti analize“, rekao je Sedlaček i pozvao navijače da što više podrže u ponedeljak reprezentaciju protiv Turske.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO: Jaramaz hladnokrvno rešio meč, Srbija pobedila Veliku Britaniju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar