Miloš Teodosić
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Srbija ove subote od 16 časova igra s Portorikom u polufinalu kvalifikacionog turnira u Beogradu za Olimpijske igre u Tokiju.

„Ovakve utakmice se sigurno ne dobijaju uigranošću, već energijom, borbenošću i požrtvovanjem na terenu“, izjavio je selektor košarkaša Srbije Igor Kokoškov pred susret koji će od 16 časova biti prenošen na TV RTS 1.

#related-news_0

Usled odustajanja ekipe Senegala, nacionalni tim Portorika je u okviru grupe B odigrao samo jedan meč u kojem je poražen od Italije (90:83), dok je reprezentacija Srbije u grupi A savladala Dominikansku Republiku i Filipine.

„Ekipa Portorika igra duže zajedno, očigledno su uigraniji, imaju definisanu rotaciju i svoje uloge u timu. Mi, nažalost, ni jedan trening nismo odradili u punom sastavu, a čak i danas će nam neki igraci faliti na treningu. To je informacija za ljude koji vole i prate naš tim, ali ponoviću, ovakve utakmice se ne dobijaju perfektnom uigranišću i egzekucijom, već željom, energijom i odlukom da se dobije. Ne sumnjam da ćemo se boriti, ali moramo da, uz energiju koja će biti prisutna na najvišem nivou, odigramo pametno, smanjimo broj izgubljenih lopti i igramo timski. Igramo pred svojom publikom, znamo šta je cilj i daćemo sve od sebe da to ostvarimo“, zaključio je Kokoškov.

U prvom polufinalu subotnjeg programa, od 13 sati se sastaju Italija i Dominikanska Republika.

Kvalifikacioni turnir u Beogradu, polufinala:

Italija – Dominikanska Republika 13.00

Srbija – Portoriko 16.00

Kvalifikacioni turnir u Splitu, polufinala:

Brazil – Meksiko 12.30

Nemačka – Hrvatska 16.00

Kvalifikacioni turnir u Kaunasu, polufinala:

Slovenija – Venecuela 15.30

Litvanija – Poljska 18.30

Kvalifikacioni turnir u Viktoriji, polufinala:

Kanada – Češka 22.05

Turska – Grčka 01.35

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar