"Orlovi" su dobili najlakše rivale od kada igraju na planetarnim smotrama.

Mečevi u okviru grupe B sa Portorikom, Kinom i Južnim Sudanom moraju da budu samo odrađivanje posla. Ne zbog potcenjivanja ovih reprezentacija, već zbog nestvarne razlike u kvalitetu.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija je jedna od najboljih selekcija na planeti, pa bi i dueli u kasnije formiranoj grupi u kojoj će proći dve najbolje ekipe iz grupe B i dve iz grupe A ne bi trebalo da predstavljaju preveliki problem za selektora Svetislava Pešića i igrače.

Jedini izuzetak bi mogla da predstavlja Italija koja je Srbiju izbacila u finalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre 2021. godine, ali i na Evropskom prvenstvu kada je Srbija eliminisana već u osmini finala.

Ukoliko Srbija završi u toj grupi kao prvoplasirana, a istovremeno i SAD bude prva u svojoj kasnije formiranoj grupi ove dve selekcije ne bi mogle da se susretnu pre finala. Oni će tada biti na dve suprotne strane kostura kada su u pitanju kvalifikacije, a to znači da bi Srbija u četvrtfinalu najverovatnije igrala protiv Litvanije ili Grčke. U polufinalu bi Srbija mogla da igra protiv Nemačke ili Slovenije, a onda tek u potencijalnom finalu 10. septembra protiv Sjedinjenih Američkih Država.

Ovaj scenario će se desiti u slučaju da i Srbija i SAD slave na prva šest susreta na turniru.

BONUS VIDEO Na žrebu izvukli papirić na kom je pisalo „Srbija“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare