Svetislav Pešić Foto: Daniel Bockwoldt / AFP / Profimedia

Odnos i želja igrača oduševili su selektora Srbije na startu Evrobasketa, a tek publika...

Grafika: Slađana Đermanović

Prva utakmica na Evrobasketu je dobijena, Holandija je pala rezultatom 100:76, a svi „orlovi“ upisali su se u strelce u 1. kolu D grupe.

PROČITAJTE JOŠ

„Bila je utakmica kakvu smo i očekvali, oni su bili energični i motivisani, bez pritiska. Nismo se loše branili, ali uvek može bolje, to je neupitno… Svi moraju da znaju da je ovo Evrobasket i svaka utakmica će biti na ovom nivou, a protiv Srbije svi žele da odigraju utakmicu godine“, naglasio je selektor Svetislav Pešić.

„Orlovi“ će za manje od 18 sati opet na parket, jer u 2. kolu izlaze na megdan domaćinu Češkoj, u subotu od 17.30.

„Biće drugačija utakmica sa Češkom, jer su protiv Poljske bili pod pritiskom da moraju da dobiju po svaku cenu, a izgubili su. Biće puna hala, biće motivisani, mi ih poštujemo i spremamo se kao i za ovu utakmicu, znamo koliko će želeti da nas pobede“.

Otkrio je selektor i čime je bio posebno zadovoljan.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„Bio sam impresioniran našom publikom i moram da kažem, možda je trebalo baš u Pragu da igramo kvalifikacije, jer takvu podršku nismo dobili nijednom osim protiv Grčke u Beogradu. Ono što je košarkaški važno, želeli su svi da uđu u utakmicu sa pravim odnosom i to mi se najviše dopalo. Sve ima svoje, svaka utakmica donosi nešto novo, drugačije, ali odnos prema igri i želja da se odigra kao što smo pripremali meč je ono što je važno za mene“.

Pešić je dodao i kako će svi dobijati šansu da igraju, jer EP traje 18 dana, a još uvek nedostaje centar Nikola Milutinov, koji posle viroze treba da se priključi ekipi.

„Dušan Ristić je pokazao zašto je ovde, ima internacionalno iskustvo, bio je malo stegnut, ali mi znamo njegove mogućnosti. Odigrao je vrlo korektno, očekujemo da to ponovi i protiv Češke. Svi će dobijati šansu, neko više, neko manje minuta… Ovo prvenstvo dugo traje, želja nam je da dugo traje za nas“, zaključio je Pešić.

BONUS VIDEO Vasa Micić oduševio navijače i zakucao loptu u tribinu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar