Svetislav Pešić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Košarkaši Srbije protiv Grčke u Atini (petak, 18.00) imaju prvu od dve meč lopte za plasman na Svetsko prvenstvo, kvalifikacije završavaju pred svojim navijačima sa Velikom Britanijom u ponedeljak.

Promo: Maxbet

Svim srcem uz Orlove sa MaxBetom.

Sada je pravo vreme da pokažemo da smo, ipak, košarkaška nacija. Zamislite da nacionalni tim ne ode na Svetsko prvenstvo i to u godini kada se obeležava 100 godina košarke u Srbiji.

Posle mnogo peripetija, dve grupe kvalifikacija, famoznih FIBA „prozora“, došlo se do kraja borbi za Mundobasket. I košarkaši Srbije imaju sve u svojim rukama, što je najvažnije.

Jedna pobeda na poslednje dve utakmice vodi „orlove“ na planetarnu smotru u Japanu, Indoneziji i Filipinima (25. avgust – 10. septembar).

PROČITAJTE JOŠ

U pitanju su dve utakmice koje bi zaista mogle da odrede da li smo i dalje košarkaška nacija, a sam selektor Svetislav Pešić je rekao da su mu ove kvalifikacije verovatno i najveći izazov u bogatoj karijeri.

Produženi košarkaški vikend počinje gostovanjem Grčkoj u Atini (18.00), a završava se u ponedeljak (20.00) protiv Velike Britanije u hali „Aleksandar Nikolić“.

Iz čuvenog „Pionira“ će pune tribine moći ili da isprate „orlove“ na Svetsko prvenstvo, ili da ih poguraju ka SP ako to bude bilo potrebno. Takođe, kartu za Mundobasket može da im overi i jedan poraz Belgije u dva meča.

Selektor Pešić će za duel u Atini imati na raspolaganju tandem moskovskog CSKA, Nikolu Milutinova i Dejana Davidovca, kao i igrača Bajerna Ognjena Jaramaza koji je dobio dozvolu Andree Trinkijerija da bude sa nacionalnim timom.

Nikola Milutinov Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Razlika je samo u tome što će Milutinov i Davidovac posle meča sa Grčkom morati da se vrate u Moskvu. Ipak, već u Atini mogu da završe posao, u slučaju da ne uspeju, onda će protiv Britanije verovatno biti još neko evroligaško pojačanje da se ostvari cilj srpske košarke.

U timu je sledećih 12 igrača: Dušan Beslać, Nemanja Dangubić, Dejan Davidovac, Marko Jagodić Kuridža, Ognjen Jaramaz, Marko Jeremić, Stefan Jović, Nikola Milutinov, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić i Aleksa Uskoković. Na treninzima je bio i mladi Nikola Šaranović iz FMP, koji pomaže u pripremnom procesu.

„Dosta je dobro zdravstveno stanje kod momaka koji su ovde, nema nikakvih povreda. Sada se ne razmišlja ni o čemu drugom, osim o tome kako da se pripremimo za Grčku, da izvučemo maksimum i pokažemo dobru energiju. Čeka nas utakmica protiv konkurentnog rivala, motivisanog, duže vremena igraju zajedno. To su sve izvanredni igrači, iako se ne radi o evroligaškom ili NBA kvalitetu, ali igraju sa dodatnom motivacijom i agresivnošću. Dobro je što mi odlučujemo o svojoj sudbini. Svi žele da pobede Srbiju, to je izazov više za nas“, poručio je selektor Pešić.


Srbija ide na Mundobasket: Dve konačne borbe ekskluzivno na TV Nova

Izabranici selektora Svetislava Pešića igraće 24. februara (18.00) protiv Grčke u Atini, a tri dana kasnije protiv Velike Britanije u dvorani „Aleksandar Nikolić“. Te mečeve će svi ljubitelji košarke moći da prate ekskluzivno na TV Nova, dok ćete dešavanja iz Atine uživo moći da pratite već od 17.30, pola sata pre početka utakmice.


KVALIFIKACIJE ZA MUNDOBASKET

Petak:

Grčka – Srbija 18.00

Turska – Letonija 18.00

Belgija – V. Britanija 20.30

Ponedeljak:

Letonija – Grčka 18.30

Srbija – V. Britanija 20.00

Belgija – Turska 20.30

Пласман обезедио Sofascore

BONUS VIDEO Najava košarkaških utakmica Srbije protiv Grčke i Britanije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar