Foto: KSS

Težak posao za mlade košarkaše.

Muška košarkaška reperezentacija Srbije do 17 godina na Svetskom prvenstvu u španskoj Malagi od 2. do 10. jula, igraće u grupi sa Francuskom, Kanadom i trećeplasiranom ekipom iz Azije.

PROČITAJTE JOŠ

Na žrebu u Malagi, kome je prisustvovao potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije za mušku košarku Nenad Krstić, prisutnima se pre žreba obratio predsednik Košarkaške federacije Španije Horhe Garbahosa, koji je pozdravio zvanice i zahvalio se FIBA na ukazanom poverenju za organizaciju svetske smotre mladih talenata.

Naša reprezentacija žrebana je iz drugog šešira sa Litvanijom, Poljskom i Slovenijom.

U prvom šeširu bili su SAD, Argentina, Španija i Francuska, u trećem četiri ekipe iz Azije, a u četvrtom Kanada, Diminikanska Republika, Mali i Egipat.

Kuglice su izvlačili bivši košrkaški asovi Nikos Zizis, Karlos Kabezas i Karlos Himenez, a Srbija se našla u izuzetno teškoj grupi sa Francuskom, Kanadom i trećeplasiranom reprezentacijom iz Azije, čije ćemo ime znati tek u junu.

Foto: Fiba

Potpredsednik KS S za mušku košarku Nenad Krstić rekao je Srbije dobila tešku grupu.

„Grupa u kojoj smo se našli definitivno nije laka… Čekamo još ekipu iz Azije gde se kvalifikacije igraju u junu, pa ćemo moći da formiramo kompletan utisak. Mi smo već počeli pripreme, biće to izuzetno dobro takmičenje, naš cilj je da se što bolje predstavimo… Imamo dobru generaciju koja je letos osvojila Čelendžer u Novom Sadu iako ekipa nije bila kompletna, tako da uspostavljamo neki kontinuitet velikih takmičenja… Optimisti smo, verujemo u naše momke i njihov talenat“, poručio je Krstić.

Sistem takmičenja je takav da sve ekipe iz grupe idu u dalje, u osminu finala, gde odmah počinju eliminacije.

Naša grupa se ukršta sa B grupom, u kojoj su domaćin Španija, Dominikanska Republika, Litvanija i drugoplasirani tim iz Azije.

BONUS VIDEO Partizan Belgrade -Metropolitans, najbolji momenti meča

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar