Svetislav Pešić, selektor Srbije, odlučio je da odvede 14 igrača na Akropolis kup.

U Atinu u kombinaciji za sastav sa šireg spiska neće biti Uroš Trifunović, Alen Smailagić, Dušan Beslać, te Nikola Topić koji je dobio nešto duži odmor nakon što je sa reprezentacijom do 18 godina osvojio evropsko zlato.

PROČITAJTE JOŠ

Topić je dobio slobodno od selektora do kraja Akropolis kupa, a nakon toga će biti priključen timu ukoliko se proceni da je potreban timu.

Pešić je i ranije govorio da dva igrača Partizana imaju probleme sa povredama.

„Ja uvek kažem nema problema, ima rešenja. Žao nam je što Jaramaz i Pokuševski nisu mogli da nastave, imamo situaciju sa Trifunovićem i Smailagićem. Oni su još u procesu rehabilitacije, očekujemo svaki dan da se priključe, videćemo kako će to da ide. Što se tiče ostalih oni su dosta dobri, imali smo dve utakmice, dve trening utakmice“, rekao je Pešić i tako zabrinuo navijače.

To znači da će Pešić na raspolaganju imati 14 igrača koji će protiv Grčke odigrati prvu javnu utakmicu nakon što je jedna sa Crnom Gorom otkazana, a dve sa Poljskom i Bosnom i Hercegovinom odigrane iza zatvorenih vrata.

Na ove igrače računa Pešić: Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Nikola Jović, Stefan Jović, Vanja Marinković, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić.

Srbija prvi meč igra u utorak protiv Grčke (18.45), a dan kasnije je zakazan duel sa Italijom (18.45).

BONUS VIDEO Pešić: Jokić istrošen mentalno i fizički