Nikola Jokić
Nikola Jokić; Foto: Srdjan Stevanovic/Getty Images, Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće na Akropolis kupu u Atini u avgustu, objavio je grčki Košarkaški savez.

Tim Svetislava Pešića će se na tradicionalnom turniru sastati sa ekipama Grčke i Italije u ukupno tri utakmice od 8. do 10. avgusta. Sa spomenutim reprezentacijama je naš nacionalni tim igrao nekoliko puta od prošle godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Sa Italijanima se Srbija sastala na Superkupu u Hamburgu, u sklopu priprema za Evrobasket 2022. i pobedila je 90:86, ali je onda poražena od „azura“ u osmini finala Evrobasketa.

Protiv Grčke je naš nacionalni tim igrao u dva meča kvalifikacija za Mundobasket i ima po pobedu i poraz. Onaj bitniji trijumf je ostvaren prošlog leta kada je za Grke igrao i njihov najbolji igrač Janis Adetokumbo.

Srbija lani nije igrala Akropolis kup, ali bi ovog puta na parketu opet mogli da se nađu i Nikola Jokić i Janis Adetokumbo, baš kao i 2022. u Beogradskoj areni u kvalifikacijama kada je Srbija tesno dobila meč posle produžetka.

„Orlovi“ su dva puta u poslednjih deset godina osvajali taj turnir, 2019. i 2021. godine i oba puta su završavali ispred Grčke.

Ovog puta će Akropolis kup biti pripremni turnir za Mundobasket koji se igra u septembru ove godine, u Japanu, Filipinima i Indoneziji i za koji se žreb tek čeka u aprilu.

BONUS VIDEO: Svetislav Pešić – konferencija za novinare nakon Velike Britanije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar