Split - Zadar, košarkaško prvenstvo Hrvatske tuča
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Košarkaši Zadra i Splita u subotu sa početkom u 20 sati igraju petu utakmicu finalne serije za prvaka Hrvatske, a veliku kontroverzu izazvala je najava pristusva navijača na tribinama.

PROČITAJTE JOŠ

Na poslednjoj utakmici u Splitu bilo je nešto više od 100 ljudi i pojavile su se informacije da gledaoci mogu ići na tribine i u Zadru. Problem je što su Splićani svoje utakmice igrali bez pristanka Nacionalnog štaba civilne zaštite, pa se u Zadru javila želja da se otvori deo tribina.

Zadar je u plej-ofu za titulu poveo sa 2:0, Split se vratio pobedom u produžetku treće utakmice, a zatim slavio u četvrtom meču u kojem je pre kraja meča imao dvadesetak poena viška. Odluka o šampionu pada u subotu, a ono što nije u potpunosti saopšteno je da li će se majstorica igrati pred publikom ili pred praznim tribinama.

Civilni štab Zadarske županije nije ovlašćen doneti takvu odluku.

O publici je ranije govorio i direktor KK Zadar Željko Žilavec, objasnivši da klub ne može da donese tu odluku, ali da je klub spreman da „snosi iste posledice koje se mogu predvideti za KK Split, odnosno ima li je uopšte “.

„Iskreno, voleo bih da to bude moguće bar za one sa pretplatnom kartom ako već nije moguće širom otvoriti vrata sale, što bi našem timu dalo podršku koju je Split imao u svojoj dvorani. U ovom trenutku mi je teško da kažem kako ćemo dalje, ali tražićemo rešenje. Ne podržavamo kršenje mera, ali kada vidimo šta drugi rade moramo se zapitati da li smo naivni kada se držimo pravila. Da li će vuk pojesti magarca, ili će neko sve to platiti, videćemo. Ali to je jedina mogućnost koja se javlja“, rekao je.

Među zadarskim navijačima kruže poruke koje pozivaju na okupljanje navijača na Narodnom trgu i zajedničku posetu dvorani koja će biti otvorena.

Nije iznenađujuće ovakvo interesovanje jer je Split posljednji put osvojio titulu 2003., a Zadar 2008. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KK Zadar fans (@kkzadar.fans)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar