Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Neizvesna sudbina, ali Španci sigurni u ono što pišu

Već mesecima se priča o tome da li će Fakundo Kampaco ostati u Crvenoj zvezdi i naredne sezone, iako tekuća i dalje nije blizu kraja.

Španski mediji su prethodnih meseci pričali da je Kampaco veoma blizu povratka u Real Madrid, „Relevo“ je bio najpouzdaniji izvor, ali je iz tabora Zvezde sve demantovano.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovoga puta u priču se uključio „Mundo Deportivo“, koji je istakao da se Argentinac sastao sa čelnicima Reala tokom gostovanja Zvezde u Barseloni 17. marta ove godine. Taj sastanak se navodno odigrao iza Zvezdinih leđa, a prema pričama iz Španije čak ni Kampacovi agenti nisu bili umešani u te pregovore.

Prema pisanju pomenutog španskog medija, Kampaco je voljan da ponovo zaigra u Madridu, tamo mu se sviđa i život, plata bi mu bila oko tri miliona evra bruto godišnje (uz španske poreze i posebne uslove znači nešto više od miliona neto), a potpisao bi ugovor na tri sezone. Poređenja radi, pričalo se da bi u Crvenoj zvezdi dobio 2,5 miliona za narednu sezonu.

U slučaju da argentinski plej potpiše za Real, klub iz Madrida bi mu oprostio dug od 2,6 miliona zbog NBA klauzule, ali to ne bi oslobodilo igrača da plati porez za taj iznos, koji je veći od 40%.

Kampaco navodno pokušava da pojača ponudu Reala, a za njega se interesuju još i Monako, Efes i Panatinaikos, koji će mu verovatno ponuditi velike svote novca.

Crvena zvezda je odlučna u ideji da zadrži Kampaca naredne sezone, ali pitanje je i kakve su želje Argentinca, koji će sigurno imati bolje finansijske ponude.

Treba znati i da je „Mundo Deportivo“ medij iz Barselone, te je moguće da je imao svoje izvore o „tajnom“ sastanku Kampaca i predstavnika Reala.

BONUS VIDEO Kampaco: Jokić i Dončić vole Zvezdu, Vildoza je jedan od razloga zašto sam ovde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar