Foto: Tanjug/Elsa/Pool Photo via AP)

Denver Nagetsi (5-5) su trijumfom nad Njujork Niksima (5-5) sa 114:89 po prvi put ove sezone stigli do istog broja trijumfa i poraza. Nakon slabijeg otvaranja sezone (1-4) ekipa našeg Nikole Jokića počinje da hvata pravi ritam.

PROČITAJTE JOŠ

Srbin je još jednom bio briljantan, pa je susret završio sa 22 poena, 10 skokova i pet asistencija u meču u kome je odigrao tek 30 minuta. Prosto, nije bilo potrebe da se troši više od toga u meču koji je na vreme prelomljen.

Poslednja dva meča je Denver relativno lako rešio u sopstvenu korist, Filadelfija je imala samo sedam igrača na raspolaganju, dok je protiv Niksa sav posao završen već do poluvremena.

Jokić je u čuvenom „Medison Skver Gardenu“ pogodio devet od 15 šuteva, te jednu trojku iz tri pokušaja. Ipak, znao je da zakuca silovito ili da atraktivno proigra saigrače, što možete videti na snimku pred vama:

Ovo je bio prvi meč u sezoni u kom su Nagetsi dozvolili rivalu manje od 100 poena.

„Mislim da je naša odbrana u zadnjih pet mečeva mnogo bolja nego u prvih pet početka sezone“, kratko je pojasnio Meloun.

Geri Heri je dodao 14 i bio drugi poenter ekipe, dok je Džamal Marej stao na tek devet.

Trener Njujork Niksa Tom Tibodo objasnio je kako to srpski centar pravi razliku na terenu.

„Mislim da vas Jokić stalno pritistka, pa ne smete da spustite gard ni za sekundu. Mislim da samo rano ušli u rupu i kada protiv sebe imate tim sa takvim samopouzdanjem, onda je veoma teško vratiti se“, rekao je Tibodo.

Džulijus Rendl je postigao 29 poena uz 10 skokova i pet asistencija, pa je postao prvi igrač kluba nakon Oskara Robertsona koji je imao najmanje 200 poena, 115 skokova i 70 asistencija u prvih 10 mečeva sezone, saopštili su Niksi.

Denver je krajem prve deonice vodio sa 28:21, a onda je počela rafalna paljba i čak šest realizovanih napada zaredom za 40:22, sve do 59:38, a ovim rezultatom se otišlo na poluvreme.

Veliku pomoć je Denver imao i u rezervistima Pi Džej Dozijerom i Monteom Morisom koji su dodali po 12 poena.

NBA rezultati

Ponedeljak

Bruklin – Oklahoma 116:129

Njujork – Denver 89:114

Hjuston – LA Lejkers 102:120

Minesota – San Antonio 96:88

Golden Stejt – Toronto 106:105

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar