Foto: Tanjug/AP Photo/John Bazemore

Atlanta Hoks (34-28) odigrali su najgori meč sezone protiv Detroit Pistonsa (19-43) i poraženi su sa 100:86, naš Bogdan Bogdanović se još jednom pitao za sve u redovima "jastreba".

Srpski košarkaš je proveo na parketu ubedljivo najviše minuta od svih igrača, a za 35 minuta je igrao i na poziciji plejmejkera i poziciji koja mu više odgovara – bek šutera.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, kao i ostatak tima i Bogdanović nije imao sjajno šutersko veče.

Upisao je 17 poena (najviše u Atlanti) uz sedam skokova i pet asistencija, ali je pogodio tek sedam od 19 šuteva, što je daleko od njegovog aprilskog proseka, gde je u svakom trenutku bio daleko iznad 50 odsto.

Ipak, uprkos slabijoj partiji je imao nekoliko vanserijskih poteza. Ulazio je u reket, izvodio prave basketaške finte i proigravao saigrače. Znao je da sačeka rivala na leđima, a onda iznudi faul. Radio je sve ono zbog čega je godinama bio jedan od najboljih evroligašlih igrača.

Nakon susreta je trener Nejt Mekmilan objasnio šta je bio ključ da Atlanta upiše najmanji broj postignutih poena od početka sezone.

„Počeli su sa velikim pritiskom i to nastavili sledećih 48 minuta. Ne mislim da su naši igrači podbacili, da su nas izneverili. Mislim da je Detroit igrao agresivnu, fizičku košarku na defanzivnom delu parketu“, stao je u odbranu igrača Mekmilan.

Uz Bogdana je najefikasniji bio Herter sa 15 poena, 14 je dodao Kolins, a po 12 Kapela i Galinari.

U pobedničkim timu su takođe poeni bili odlično raspoređeni (čak šest dvocifrenih igrača), a prednjačili su Džerami Grant i Džekson sa po 18 poena, dok je 15 dodao Džozef.

Postoji, ipak, jedna dobra stvar za Atlantu, a to je da se vratio Kris Dan prvi put nakon operacije desnog skočnog zgloba.

„Mnogo emocija – Bio sam nervozan, anksiozan i uzbuđen.  Dobar je osećaj vratiti se“, rekao je Dan nakon meča.

Atlanta je od početka marta u seriji od 20 pobeda i osam poraza, a u tim mečevima je obično tim Bogdanovića u poslednjoj deonici lomio rivala. Ovog puta su postigli tek 19 poena.

Hokse sada očekuju dva vezana meča sa Filadelfijom.

NBA rezultati

Utorak

Detroit – Atlanta 100:86

Orlando – LA Lejkers 103:114

Filadelfija – Oklahoma 121:90

Vašington – San Antonio 143:146

Njujork – Finiks 110:118

Toronto – Klivlend 112:96

Majami – Čikago 102:110

Minesota – Juta 105:104

Nju Orleans – LA Klipers 120:103

Denver – Memfis 120:96

Sakramento – Dalas 113:106

Foto: Screnshot Sofascore
Foto: Screnshot Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar