Sonja Vasić
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Reprezentativka Srbije u košarci Sonja Vasić, devojačko Petrović na svom instagram profilu najavila je kraj karijere i povlačenje posle Olimpijskih igara u Tokiju.

PROČITAJTE JOŠ

„Četrnaest sezona, 12 uzastopnih finalnih turnira, tri titule šampiona i vreme je za kraj. Prošle nedelje sam odigrala svoje poslednje utakmice u Evroligi, mom omiljenom takmičenju.

Želela bih da se zahvalim svakom od pet klubova koji su mi dali priliku da ih predstavljam, svoje korene i sebe. Bila je velika čast nadmetati se sa i protiv najboljih na svetu. Vreme je za kačenje patika o klin, posle Olimpijskih igara u Tokiju završavam svoju profesionalnu košarkašku karijeru dugu 17 godina.

Naravno, do kraja sezone ima još puno utakmica i borbe za moj klub.

Leto će ko i uvek biti posebno, obući opet nacionalni dres i sa mojim omiljenim saigračicama još jednom probati ispisati istoriju „, napisala je Vasić.

Karijeru je počela davne 2005. godine u Crvenoj zvezdi koju napušta već posle godinu dana i odlazi put Španije u žensku sekciju Barselone, a posle jedne sezone odlazi u Francusku u Tango Burg.

Posle Francuske odlazi u Rusiju gde provodi šest godina u Spartaku iz Moskve, a tokom boravka u Rusiji odlazi na kratku epizodu u WNBA u ekipu Čikago Skaj.

Posle šest sezona u Rusiji odlazi 2014. u češki USK iz Praga, a onda slede dve sezone u Finiks Merkjuriju u ženskoj NBA ligi

Povratkom u Evropu ponovo odlazi u Rusiju u Dinamo Kursk, da bi posle toga stigla u Đironu za koju trenutno igra.

Jedna od najboljih i najtalentovanijih košarkašica Evrope i sveta sa reprezentacijom Srbije bila je šampion Evrope 2015. godine, na OI u Rio de Žaneiru osvojila je bronzu, a tri godina kasnije i bronzu na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram