EPA-EFE/Javier Cebollada

U četvrtak su odigrane prve utakmice kvalifikacija za Evrobasket naredne godine, a najveće iznenađenje priredila je reprezentacija Letonije, koja je kao gost savladala Španiju sa 75:79 u okviru grupe C.

Letonija je već u prvoj četvrtini napravila prednost od devet poena, ali je Španija uspela da sa -3 ode na veliku pauzu. I ta prednost Letonaca se istopila u trećem periodu, Španija je čak i povela početkom četvrte deonice, ali gosti nisu dozvolili potpuni preokret na kraju.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovaj meč bio je poseban i zbog povratka Rikija Rubija na teren nakon mentalnih problema i pauze, ali ovaj duel neće pamtiti baš po dobrom. Za 20 minuta na terenu postigao je 11 poena (2/11 iz igre) i imao pet asistencija i jedan skok.

U pobedničkom timu najbolji je bio Rihards Lomazs sa 18 poena, dok je Andrejs Gražulis dodao 13. U ekipi Španije najefikasniji je bio Dario Brizuela sa 16 poena, dok je Haime Pradilja ubacio 14.

U drugom meču prvog kola grupe C, Belgija je u gostima nadigrala Slovačku 75:60.

Najzaslužniji za pobedu Belgije bio je Obasoan sa 22 poena, dok je sa druge strane bišvi centar Partizana Vladimir Brodzijanski ubacio 17 poena uz šest skokova.

Standings provided by Sofascore

Aktuelni svetski šampion, selekcija Nemačke, na svom terenu je deklasirala Crnu Goru rezultatom 85:61 u prvom kolu grupe D.

Nemci su od prve deonice kontrolisali rezultat, lako su stigli do 18 poena prednosti nakon 10 minuta igre, pa Crna Gora nije imala šanse da se vrati.

Kod domaćih, najbolji je bio Oskar da Silva sa 19 poeena. U selekciji Crne Gore se istakao Kendrik Peri sa 16 poena.

U drugom meču prvog kola grupe D, Švedska je na svom terenu bila bolja od Bugarske 84:70.

Standings provided by Sofascore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar