EPA-EFE/FILIP SINGER

Ovo se nije očekivalo...

Čuveni trener Serđo Skariolo otpušten je u petak iz Virtusa iz Bolonje.

Razlog je taj što mu se tim koji je imao na raspolaganju nije baš svideo, pa je on izrazio nezadovoljstvo na konferenciji pre dva dana. To se nije svidelo upravi kluba, koja je odlučila da prekine saradnju.

PROČITAJTE JOŠ:

Još uvek nije poznato ko će biti Skariolov naslednik, a sezona u Evroligi počinje početkom oktobra. Prvi favorit za mesto trenera u Virtusu je Andrea Trinkijeri.

Pored Skariola otpušten je i njegov prvi saradnik.

Još početkom leta spekulisalo se o tome da bi Skariolo mogao da postane trener Real Madrida, u opticaju je bio i Efes, ali do tih saradnjih nije došlo.

Sada se još uvek ne zna gde bi Italijan mogao da nastavi karijeru, ali nema sumnje da će brzo naći novi angažman.

Skariolo je u Virtusu bio od 2021. godine, a osvojio je dva trofeja u Superkupu Italije.


ŠTA JE SKARIOLO PRIČAO NA KONFERENCIJI?

„Pokušavam da saznam što više o našim novim igračima. Imamo puno energije i entuzijazma, jer će nova sezona da bude zahtevna, tako da moramo da budemo spremni“, rekao je Skariolo na konferenciji za medije.

On nije želeo da govori o ciljevima za narednu sezonu.

„To je pitanje za menadžment. Roster je napravila uprava kluba, treba im odati priznanje, jer su doveli pojačanja u skladu sa trenutnim mogućnostima. Na nama je da damo najbolje“, dodao je trener Virtusa.

Klub iz Bolonje prošle sezone nije uspeo da se plasira u plej-of Evrolige.

„Čini mi se po sadašnjim spiskovima igrača da su najbolje poslove napravili timovi koji su prošle sezone završili van plej-ofa. Biće još teže nego prošle sezone. Moramo dobro da se pripremimo za narednu sezonu“, zaključio je Skariolo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar